Uutisaiheet Hämeenkoski

Päijät-Häme siirtyi epidemiavaiheeseen

Koronavirus. Kuvituskuva: Colourbox

Päijät-Häme on siirtynyt epidemiavaiheeseen. Koronatartuntoja on todettu kuusi kappaletta. Näytteitä on otettu noin 341. Päijät-Hämeessä yksi koronatartunnan saaneista on tehohoidossa, ja lisäksi kaksi muuta koronapotilasta on sairaalahoidossa. Loput tartunnan saaneista ovat kodeissaan karanteenissa. Osa tartunnoista on peräisin ulkomailta. Osaa uusien tartuntojen lähteistä ei ole toistaiseksi pystytty selvittämään.

Koronaepidemian leviämistä on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tiedotteen mukaan edelleen mahdollista rajoittaa merkittävästi, jos väestö noudattaa annettuja suojautumisohjeita. Ensisijaisesti on pysyttävä kotona ja vältettävä kaikenlaisia kokoontumisia, noudatettava sosiaalisen etäisyyden pitämisestä annettuja turvaväliohjeita sekä huolehdittava käsihygieniasta.

Ohjeita koronaviruksen varalta

• Kaikkia tarpeettomia tapaamisia, erityisesti yli 2–3 hengen ryhmissä tulee välttää. Tämä koskee myös suurempia perhekokoontumisia. Sisätiloissa on pidettävä toisiin ihmisiin kahden metrin etäisyys.

• Huolehdi itsestäsi. Jos sinulla on lieviä, normaalin flunssan oireita ilman kovaa päänsärkyä, hengenahdistusta ja korkeaa kuumetta, pysy kotona ja hoida oireitasi.

• Jos vointisi huononee, ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse. Päivystysavun numero Päijät-Hämeessä on 116 117, ja numero palvelee ympäri vuorokauden, kaikkina päivinä.

• Jos tulet paikan päälle flunssaisena, saatat altistaa itsesi tarttuville taudeille. Toimimalla oikein säästät terveydenhuollon voimavaroja niille, jotka ovat kipeimmin hoidon tarpeessa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski