Korona Uutisaiheet Hämeenkoski

Päijät-Hämeen koronatilanne kevättä huonompi

Keski-Hämeen koronauutiset

Päijät-Hämeen koronatilanne on sairaanhoitopiirin mukaan muuttunut merkittävästi huonommaksi. Kahden viikon aikana on todettu 61 tartuntaa, kun keväällä suurin vastaava luku oli 42.

— Alueellamme on myös sellaisia tartuntoja, joiden lähdettä ei kyetä tunnistamaan. Jotta koronatilanne vakiintuisi paremmaksi, on välttämätöntä noudattaa riittäviä turvavälejä. Tarpeettomia, toisilleen ulkopuolisten ihmisten välisiä fyysisiä kontakteja tulee välttää. Käsi- ja yskimishygienian noudattaminen on merkittävä osa koronan leviämisen vähentämistä, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedottaa.

Sunnuntain jälkeen Päijät-Hämeessä on todettu neljä uutta tartuntaa. Hollolassa tartuntojen määrä kasvoi viime viikolla kahdella, mutta viikonvaihteen jälkeen tilanne ei Hollolassa ole muuttunut.

Keski-Häme on seurannnut koronatilanteen kehitystä kunnittain elokuusta lähtien. Päijät-Hämeestä seurannassa ovat tähän asti olleet mukana vain sairaanhoitopiirin kokonaislukemat sekä Hollolan ja Lahden tartuntatapaukset. Alla olevaan taulukkoon on tästä päivästä lukien otettu mukaan kaikki Päijät-Hämeen kunnat. Kanta-Hämeestä taulukossa kerrotaan sairaanhoitopiirin kokonaisluku ja Hämeenlinnan lukemat.

Maakunnista taulukossa on sairaanhoitopiirien  itse ilmoittama kokonaisluku, joka poikkeaa THL:n kartasta muun muassa sen vuoksi, että THL kirjaa tartunnan sen mukaan, mistä sairastunut on kotoisin, ja sairaanhoitopiiri sen mukaan, missä tartunta on havaittu. THL:n kartta myös päivittyy muutaman päivän viiveellä ja takautuvasti.

Sellaisten kuntien kohdalla, missä THL:n koronakartalla ei vielä ole ilmoituksia, on omassa luettelossamme viiva, koska THL:n kartalle tartunnat nousevat yksityisyyden suojan vuoksi vasta silloin, kun niitä on kunnassa vähintään viisi.

Kunta

Kunta

Päijät-Häme

Asikkala

Hartola

Heinola

Hollola

Kärkölä

Lahti

Orimattila

Padasjoki

Sysmä

Kanta-Häme

Hämeenlinna

Kaksi viikkoa sitten

132 (+/- 0)

14 (+/- 0)

88 (+1)

129 (+1)

55 (+3)

Viikko sitten

172 (+40)

16 (+2)

103 (+15)

132 (+3)

55 (+/- 0)

Tänään

193 (+21)

5

16 (+/- 0)

120 (+17)

10

142 (+10)

60 (+5)

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski