Uutisaiheet Keski-Häme

Partiolaisten kalenterin aiheena on metsän joulu

Tänä vuonna metsän joulu -aiheisen kuvituksen kalenteriin on tehnyt Finlandia Junior -palkittu kuvittaja Christel Rönns. Kuva: Susanna Mikander

Kotioville kolkuttaa lähipäivinä ja -viikkoina taas pieni kalenterikauppias, kun partiolaiset keräävät kalenterimyynnin avulla varoja omaan toimintaansa. Tänä vuonna metsän joulu -aiheisen kuvituksen kalenteriin on tehnyt Finlandia Junior -palkittu kuvittaja Christel Rönns.

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947. Nykyään kalenteri on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta. Kalenterille myönnetty kalenterin suomalaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.

Vaihtuvista kuvituksista huolimatta partiolaisten kalenterissa pysyvät mukana tutut, perinteikkäät elementit, kuten adventtikynttilät ja itsenäisyyspäivän Suomen lippu, jotka rakentavat joulun odotusta suomalaisten mielissä.

Kuvittaja Christel Rönnsin tekemässä kalenterikuvassa veikeät metsän eläimet ja tontut valmistautuvat yhdessä joulun viettoon. Rönnsin eläväinen kuvitustyyli on monille entuudestaan tuttu lastenkirjoista. Rönnsin kuvituksia on nähty muun muassa suosituissa Risto Räppääjä- ja Kissa Killi- kirjoissa.

Varoja paikalliseen partiotoimintaan

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja omassa toiminnassaan esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin.

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti opettaa lapsille myynti- ja taloustaitoja, kun he kiertävät myymässä kalenteria asiakkaille ovelta ovelle ja kauppojen auloihin. Kalenterit ovat myynnisssä 5.12. asti.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski