Uutisaiheet Keski-Häme

Paunulle lisävuoro Lammin kautta Kotkaan ja Tampereelle

Kuva: Kari Paavola

Pohjolan Liikenne Oy lopetti pikavuoroliikenteensä kokonaan helmikuun lopussa. Jatkossa yhtiö keskittyy sopimus- ja lähiliikenteeseen. Lopetettavien vuorojen joukossa oli myös vuoropari Kotka–Tampere, joka on poikennut mennen tullen myös Lammilla.

Martti Paunu ExpressBus-yhtiö Väinö Paunu Oy:ltä kertoi Keski-Hämeelle, että Paunu päätti jatkaa loppumassa olevien vuorojen liikennöintiä. Paunu on aikaisemmin ajanut yhden vuoroparin Tampere–Kotka–Tampere. Nyt ohjelmaan otetaan myös Pohjolan Liikenteen lopettama vuoropari Kotka–Tampere–Kotka. Näin väliä ajaa jatkossakin päivittäin kaksi vuoroa molempiin suuntiin.

Pohjolan Liikenteen pikavuorojen lopetuspäätöstä perusteltiin kannattamattomuudella, mutta Paunulla halutaan vuoron ohjelmaan ottamisella varmistaa molempien vuoroparien kannattavuus.

– Onhan tämä siinä mielessä nostalginen reitti, että se on vanhimpia yhtiömme vuoroja. Alunperin sitä ajettiin yhteistyössä Vilkkaan kanssa, mutta käytännössä ratkaisun sanelee se, että jos vuorokaudessa on pitkällä reitillä vain yksi vuoropari, sen pitäminen kannattavana on hyvin vaikeaa, Paunu selventää yhtiön päätöksen taustoja.

– Ajamalla itse kaksi vuoroparia pyrimme pitämään molemmat vuorot kannattavina.

Pikavuorojen kannattavuutta on pyritty parantamaan muun muassa vähentämällä poikkeamisia pääteiltä. Paunun mukaan iltavuoron aikataulut ja pysäkit pysyvät kuitenkin ennallaan.

– Hauholla pysähdymme pikatien pikavuoropysäkillä eli Keskijärventiellä, myös Tuulostorin tienhaaran pikavuoropysäkillä sekä Hämeenkosken kohdalla pikatien pikavuoropysäkillä pysähdytään tarvittaessa, mutta Lammilla ajetaan kylään sisään jatkossakin.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski