Uutisaiheet

Pitäjäkierrokset jatkuvat syksyllä

Hämeenlinnan kaupunginjohdon pitäjäkierrokset jatkuvat syksyllä. Kaupunginjohdon iltakahveille osallistuvat kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio. Lammilla kokoonnutaan seurakuntatalolla tiistaina 17.9. ja Tuuloksessa Kapakanmäellä tiistaina 1.10.

Kaupungin tiedotteen mu-
kaan keväällä järjestetyt tilaisuudet näyttivät, että tällaisia epämuodollisempiakin tilaisuuksia tavata kaupunginjohtoa tarvitaan. Tilaisuudet koettiin hyvin asiallisiksi ja rakentaviksi, vaikka myös kritiikkiä esitettiin.

Epäselvyyttä kaupungin ja valtion (AVI, ELY) rooleista ja vastuusta esiintyi jonkin verran. Tilaisuudet toivat myös esiin eri ihmisten erilaiset tarpeet ja toiveet liittyen kaupungin toimintaan.

– Moni asia on jo saatu eteenpäin lopulta ihan helposti ja jatkossakin ideat, ratkaisuehdotukset ja palaute ovat tervetulleita, kaupunginjohdosta viestitetään.

Hauholla tuotiin esiin muun muassa Hauhon vesistön vedenkorkeuden sääntely, loma-asuntojen muuttaminen pysyväksi asumiseksi, Hauho-talon tulevaisuus ja vanhan kunnantalon käyttö elinkeinotoimintaan. Muita käytännön pienempiä ja kaupunkirakenteen toimialaan kuuluvia asioita olivat:

– Hauhon uusi venelaituri. Laituri on hyvä, mutta parsien väli on 4 m, joka ei ole pienille veneille hyvä.

– Kesätori. Kaavoitus on menossa. Hauholla on nyt iso huoli siitä, ettei suosittua kesätoria pilata rivitalokaavalla tms., joka estää nykyisen kaltaisen kesätorikäytön.

– Vanhan raitin siisteys ja risut. Asukkaat ja kesäasukkaat hoitavat talkoilla alueen siisteyden mutta risuille ja ruoholle tulisi osoittaa jokin paikka, minne ne voisi viedä.

– Tienvarsikyltit. Mokia ei ole saanut Elyltä lupaa tauluun, koska se tulisi lähelle taajama-merkkiä. Vanhan raitin matkailukyltit on uudistuksen yhteydessä poistettu ja nyt tarvittaisiin ruskeat viitat.

– Alvettulan kyläkaupan terassi. Kesällä tosi suosittu paikka, joka vaatii jonkinlaista laajentumismahdollisuutta edes toimiakseen kannattavasti.

Lammilla pitäjien yhteinen liikuntaparlamentti

Hakkalan koululla järjestetään ensi keskiviikkona, 28.8. liikunta/seuraparlamentti, jonne toivotaan kaikkien liikuntaseurojen ja liikunnasta kiinnostuneiden osallistumasta. Yhteisen pöydän ympärille asettuu edustajia myös Hämeenlinnan kaupungin liikuntapalveluista ja kaupunkirakenteesta sekä Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:stä. Tapahtuman tavoitteena on keskustella hämeenlinnalaisesta liikunnasta ja sen kehittämismahdollisuuksista sekä harkinnanvaraisten järjestöavustusten uusista ohjeista.

Liikuntaparlamentti:

Lammi, Hakkalan koulu,

keskiviikko 28.8.2019 klo 18

Pitäjäkierrokset:<$>

Lammi, seurakuntatalo,

tiistai 17.9.2019 klo 17-19

Tuulos, Kapakanmäki,

tiistai 1.10.2019 klo 17-19

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski