Uutisaiheet Keski-Häme

Poliisi tiedottaa: Kevään merkit

Kuvituskuva: Keski-Hämeen kuva-arkisto

Hämeen poliisi lähetti tänään tiedotteen, jossa kerrotaan kevään merkeistä poliisin näkökulmasta. Rikoskomisario Tomi Repo kirjoittaa:

– Maalis-huhtikuussa sanoma- ja aikakausilehdet sekä sosiaalinen media täyttyvät erilaisista kevään alkamiseen liittyvistä havainnoista. Erilaiset linnut ovat hyvin suosittuja bongaamisen kohteita. Myös kasveista tehdään havaintoja. Luonto-Liiton kevätseurannan mukaan mm. ensimmäiset kukkivat sinivuokot havaittiin tänä vuonna Turun seudulla.

Poliiseille varmat kevään merkit löytyvät kuitenkin lehtien yleisönosaston kirjoituksista. Kun koirankakka-aiheiset keskustelut alkavat, siitä tietää, että kuukauden päästä on kevät pitkällä. Mopopoikien ja skootterityttöjen päristelyä kiroavat kirjoitukset ovat toinen varma kevään merkki. Poliisilta vaaditaan valvontaa myös näihin järjestyshäiriöihin.

Väheksymättä yhtään ihmisten murheita, poliisi valvoo näitäkin asioita monen muun murheen lisäksi. Erikseen ei kakan hylkääjiä kytätä, mutta jos kohdalle osuu, niin huomautuksen varmasti saa. Nuoria mopoilijoita pyritään ensisijaisesti ohjeistamaan neuvoin ja kehotuksin. Joskus sekään ei tehoa, niin sitten sakotetaan. Mopoilevat nuoret ovat kuitenkin läpileikkaus meistä kaikista vanhemmista, joukossa on äärettömän paljon fiksuja nuoria ihmisiä. Valitettavasti joukkoon mahtuu myös niitä vähemmän fiksusti käyttäytyviä.

Poliisi valvoo tulevana suvenakin mopoilijoita, joskus etukäteen ilmoittaen, joskus ilmoittamatta. Se on toki tunnustettava, että viime vuosien aikana valvonnan määrä on vähentynyt. Poliisi on joutunut siirtämään henkilöstöä valvonnasta hälytystehtävien hoitamiseen.

Moni laki ja asetus lähtevät siitä ajatuksesta, että niiden noudattaminen on tehty yhteiseksi hyväksi. Omilla teoillamme on suuri merkitys koko yhteisön hyvinvoinnille. Lakien rikkominen koskettaa aina jotain toista ihmistä, ihmistä joka on monesti täysin syytön koko asiaan. Ei ole kiva astua koiran kakkaan tai herätä helteellä mopon pärinään. Ylipäätään rikoksen uhrin asemaan joutuminen ei ole koskaan mukavaa.

Vuoden kiertokulku takaa sen, että samat kevään merkit ovat vastassa taas vuoden päästä. Ilmastonmuutos voi niitä toki aikaistaa, mutta siitä huolimatta koirat kakkivat, mopot kulkevat ja poliisi valvoo.

Hyvää alkavaa kevättä kaikille!

Hämeen Poliisi

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

Lukijoiden mielipiteet