Uutisaiheet Keski-Häme

Poliisi tiedottaa: Rahajäljitelmiä liikkeellä

Rahajäljitelmä. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisilaitos tiedottaa poliisin saaneen viime viikkoina useissa eri yhteyksissä maksuvälineenä käytettyjä 20 ja 50 euron seteleitä.

Huolimatta siitä, että seteleissä on merkintä THIS IS NOT LEGAL, IT IS TO BE USED FOR MOTION PROPS ja Movie Money, eli setelit on alun perin tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi elokuvissa, on niitä kelpuutettu maksuvälineeksi. Maksaessaan tällaisella rahalla syyllistyy rahajäljitelmän levitykseen.

Näiden elokuvarahojen lisäksi poliisi tapasi viikonloppuna Lahdessa Toivakasta kotoisin olevan nuoren miehen, joka yritti maksaa hotellihuonetta väärällä 200 euron setelillä. Kiinni otettaessa hänen hallustaan löydettiin kahdeksan väärennettyä 200 euron seteliä. Kaikissa seteleissä on toisella puolella venäjänkielinen teksti MATKAMUISTOTUOTE ja toisella puolella punaisella venäjäksi kirjoitettu lause TÄMÄ EI OLE OIKEAA RAHAA.

Rahajäljitelmä. Kuva: Hämeen poliisi
Rahajäljitelmä. Kuva: Hämeen poliisi.

 

 

 

Setelit mies kertoi ostaneensa internetissä toimivasta kauppapaikasta, jonka nimeä poliisi ei ilmoita. Miestä epäillään rahajäljitelmän levittäminen -rikoksesta.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen vastaanotettaessa käteismaksuja.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski