Uutisaiheet Keski-Häme

Poliisi tiedottaa: Rikollisjärjestö Cannonball mc:n laaja huumerikosvyyhti selvitetty Hämeessä

Poliisi takavarikoi huumerikosvuuhdin yhteydessä myös suuren määrän aseita, patruunoita ja aseen osia. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisilaitos on saanut päätökseen moottoripyöräkerho Cannonball mc organisaatioon liittyvän esitutkintakokonaisuuden, jossa on keskitytty Cannonball mc Hämeenlinnan osaston Kanta-Hämeen alueelle välittämiin huumausaineisiin.

Tässä esitutkintakokonaisuudessa lähtee syyteharkintaan tänään seitsemäntoista henkilön jutut. Kokonaisuudessa syyteharkintaan lähtee juttuja rikosnimikkeillä törkeä huumausainerikos, avunanto törkeään huumausainerikokseen, huumausainerikos, huumausaineen käyttörikos, törkeä ampuma-aserikos, ampuma-aserikos, törkeä pahoinpitely, laiton uhkaus, vapaudenriisto, rahanpesu, rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja räjähderikos. Näistä henkilöistä neljä on naisia ja kolmetoista on miehiä. Henkilöt ovat 30–54-vuotiaita. Tutkintavankina on edelleen viisi miestä, joista yksi ei ole Cannonball mc:n jäsen.

Juttusarjan yhdeksän miestä ovat olleet huumausainekauppoja tehdessään rikollisjärjestö Cannonball mc organisaation toiminnassa mukana. Nämä henkilöt kuuluvat tai ovat kuuluneet CMC Nomad, Hämeenlinnan, Heinolan tai Turun osastoon. Cannonball mc:n ja sen tässä juttusarjassa epäiltynä olevien jäsenten tai ex-jäsenten epäillään pitäneen hallussaan ja välittäneen eri rooleissa syksyn 2016–12.9.2018 välisenä aikana yhteensä reilut 17 kiloa amfetamiinia ja 484 ekstaasitablettia. 25 euron grammahinnan mukaan laskettuna huumausaineista on saatu tai olisi saatu jakamattomana vähintään 425 175 euroa ja yli 85 000 käyttöannosta. Poliisi takavarikoi näistä huumausaineista noin 1500 grammaa amfetamiinia ja 484 kappaletta ekstaasia. Juttukokonaisuuteen liittyvissä esitutkinnoissa takavarikoitiin yhteensä viisitoista käsiasetta, kynäpistooli, kymmenen kivääriä, yksi haulikko, konekivääri ja konepistooli, sekä patruunoita ja aseen osia.

Rikollisjärjestö Cannonball mc on rakenteeltaan hierarkkinen, mm. törkeiden huumausainerikosten tekemistä varten organisoitunut useammasta eri osastosta koostuva kokonaisuus. Kerholla on valtakunnallinen ja paikallinen hierarkia, johon kuuluu muun muassa alempiarvoisten ehdoton tottelemisvelvollisuus. Nykyinen, uuden järjestäytymisen jälkeen kesällä 2017 perustettu organisaatio ei juuri poikkea aikaisemmasta.

Tässä juttukokonaisuudessa selvitettyjen huumausaineiden epäillään tulleen Heinolan kerholta. Esitutkinnan perusteella Hämeenlinnan osastolla on ollut vähintään viisitoista kerhon ulkopuolista alamyyjää, joista neljää on kuulusteltu esitutkinnassa. Heidän kauttaan on saatu selvitys kyseisen rikollisryhmän toiminnan luonteesta ja vaikutuksista yksittäisten alamyyjien osalta.

– Mielenkiintoinen juttusarjaan liittyvä asia on se, kuinka edes vankilaan joutuminen ei välttämättä estä huumausainerikoksen tekemistä, toteaa rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisista.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski