Uutisaiheet Hauho

Rikosilmoitus mökin terassista

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta on tiistain kokouksessaan päättänyt tehdä poliisille ilmoituksen esitutkintaa varten luvattomasta rantarakentamisesta Hauholla. Rannassa olevaan loma-asuntoon on ryhdytty rakentamaan osin katettua, isoa terassia, joka paikoin ulottuu järven vesirajaan asti.

Toimenpiteille olisi pitänyt hakea ja saada maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitettu lupa ennen töihin ryhtymistä. Lupaa ei ole kuitenkaan haettu ja näin ollen rakentaminen on luvatonta.

Rakennustarkastaja on antanut rakennustyön keskeytysmääräyksen elokuussa, ja nyt lautakunta päätti pitää sen voimassa siihen saakka, kunnes lainvastainen tilanne kiinteistöllä on oikaistu. Samalla tehtiin päätös poliisille tehtävästä ilmoituksesta.

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan rakennusvalvontaviranomaisen on rakennustyön keskeyttämistä edellyttävän teon tai laiminlyönnin todettuaan ilmoitettava asiasta poliisille esitutkintaa varten.

Ilmoitus saatetaan jättää tekemättä, jos tekoa tai laiminlyöntiä olosuhteet huomioon ottaen on pidettävä vähäisenä, eikä yleisen edun ole katsottava vaativan syytteen nostamista.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski