Uutisaiheet

Rohkaisun sanoja

Iina Sundberg Kuva: Maria Ilonen

– Jos sä annat mulle ruusun, on se viikon päästä jo roskaa, jos sanot hyvän sanan ei se katoa koskaan.

Radiossa soivan kappaleen sanat saavat hymyilemään. Aika osuvasti laulettu, kauniit sanat ovat lahja, jonka arvo ei katoa ajan kuluessa.

Millaisilla sanoilla sinua on elämäsi aikana kannustettu tai rohkaistu? Mitkä sanat ovat kantaneet sinua eteenpäin? Itse kannan mielessäni ystäväni kauniita sanoja vuosien takaa, joiden kautta ymmärsin jotakin omista vahvuuksistani. Myös kouluaikaisen opettajan lausumat rohkaisun sanat voin edelleen palauttaa mieleeni.

Pienet ja ohimenevät sanat voivat jäädä elämään kuulijan mielessä arvaamattoman pitkään. Siksi sanoillamme on suuri voima. Niiden kautta näemme itsestämme jotakin toisen silmin, joskus jopa sellaista jota emme itse osaa ajatella tai arvostaa. Meille lausutaan Raamatussa myös paljon rohkaisevia sanoja, joiden arvo kestää aikaa. Jumala näkee meidät kauniina ja arvokkaina. Silloinkin kun tuntuu, että olen epäonnistunut tai en näe omaa arvoani, voin löytää voiman ja merkityksen siitä miten Jumala minut näkee. Jumalan sanat eivät muutu meidän tekojemme tai tunnetilojemme mukaan, vaan ne ovat totta joka hetki.

– Tämä on minun rakas poikani, johon minä olen mieltynyt.

Nämä sanat Jumala lausui Jeesukselle tämän kasteen hetkellä. Nuo sanat koskevat myös meitä jokaista Jeesuksen uhrin tähden. Jumala lausuu meille jokaiselle: Sinä olet minun rakas poikani, sinä olet minun rakas tyttäreni. Näihin rohkaisun sanoihin on hyvä palata yhä uudelleen. Niillä Jumala tahtoo meitä kantaa eteenpäin.

Iina Sundberg
Kirjoittaja on Tuuloksen alueseurakunnan vt. kappalainen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski