Teemat Lammi Keski-Häme

Jaakko Silpola Metsästäjäliiton toiminnanjohtajaksi

Lammilaissyntyinen Jaakko Silpola aloittaa Suomen Metsästäjäliiton toiminnanjohtajana maaliskuun alussa. Kuva: Suomen Metsästäjäliitto

Suomen Metsästäjäliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toiminnanjohtajaksi agronomi (MMM) ja MBA Jaakko Silpolan. Hän aloittaa tehtävässään 1. maaliskuuta.

Tällä hetkellä Jaakko Silpola, 55, työskentelee edunvalvonnan erityisasiantuntija Vapo Oy:ssä. Sitä ennen hän toimi Turveteollisuusliiton toimitusjohtajana ja kansainvälisen tieteellis-teknisen International Peatland Society -yhteistyöjärjestön pääsihteerinä. Työnsä ohella hän on toiminut useissa luottamustehtävissä eri etujärjestöissä.

Lammilta kotoisin oleva Silpola sanoo olevansa edelleen sielultaan lammilainen ja viettää paljon aikaa vanhempiensa Antti ja Mirja Silpolan kotitilalla Montolassa. Jyväskylässä tällä hetkellä asuva Silpola toteaa, että uuden pestin myös lienee edessä myös ”muutto kohti etelää”, mutta myös Lammi tulee pysymään hänen elämänsä kartalla.

– Minulla on Lammilla myös metsänjalostukseen liittyvää toimintaa, joka on ollut lähinnä harrastuksena, muttta hyvin mieluisana sellaisena, Silpola kertoo. Metsästäjäliiton toimintaan sovimme palaavamme sitten, kun Silpola on uuden työnsä aloittanut ja tulee käymään Lammilla.

Uusia näkemyksiä ja verkostoja

Metsästäjäliiton hallituksen puheenjohtaja Tuomas Hallenberg kertoo liiton tiedotteessa, että Metsästäjäliiton tehtävä on vaalia suomalaista eräkulttuuria ja kehittää metsästystä sekä riistanhoitoa maassamme.

– Nyt toiminnanjohtajan paikan jättävän Heli Siitarin kaudella liki satavuotias liittomme uudisti toimintatapojaan ja kirkasti muun muassa arvojaan, mistä hän ansaitsee isot kiitokset, Hallenberg toteaa.

– Näistä hyvistä lähtökohdista Jaakko Silpolan on hyvä jatkaa suomalaisen metsästyksen edistämistä. Uskon, että Jaakko Silpolan osaaminen auttaa meitä vastaamaan metsästyksen tulevaisuuden haasteisiin ja tuo toimintaamme uusia näkemyksiä ja verkostoja.

Koti kaikille metsästäjille

− Tunnen suurta kunnioitusta jäsentemme edessä astuessani Metsästäjäliiton palvelukseen. Tulen rakentamaan Metsästäjäliiton toimintaa yhteistyössä liiton piirien, luottamushenkilöiden, henkilökunnan sekä eritoten koko jäsenkunnan kanssa. Haluan kiittää nykyistä toiminnanjohtaja Heli Siitaria hänen työpanoksestaan, Jaakko Silpola sanoo.

− Metsästäjäliitolla on hieno vastuullisuuteen perustuva tavoiteohjelma, jonka myötä liitto haluaa olla koti kaikille metsästäjille. Palvelemme metsästäjiä ja yhteiskuntaa kouluttamalla jäseniä, tekemällä nuorisotyötä sekä olemalla aktiivinen ja luotettava metsästäjien edunvalvoja niin Suomessa kuin EU-tasolla, Jaakko Silpola toteaa.

Suomen Metsästäjäliitto on metsästäjien etujärjestö, jonka tehtävänä on edistää metsästystä, luontoelämyksiä sekä luonnonvarojen kestävää käyttöä. Metsästäjäliitto vaalii metsästyskulttuuria, kehittää maamme metsästys- ja riistanhoito-oloja ja tuo yhteen metsästystä ja riistanhoitoa harrastavat yhteisöt ja ihmiset. Metsästäjäliitto on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä, johon kuuluu noin 2700 metsästysseuraa ja noin 160 000 metsästäjää.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat