Teemat Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Miten tehdä lumiukko pakkaslumesta?

Lumiukon voi tehdä myös pakkaslumesta. Kuva: Suomen Latu/Sampsa Sulonen

Keski-Hämeen lumiveistoskilpailuun mukaan halajavat harmittelivat toimitukselle sitä, että helmikuussa ei ole ollut suojakelejä tarpeeksi lumiveistosten tekemiseen. Kuin tilauksesta Suomen Latu kutsuu tuoreessa tiedotteessaan ihmisiä kisailemaan lumiukkojen tekemisestä ja antaa ohjeita pakkaslumen käsittelystä. Suomen Ladun videosta saat hyvät ohjeet lumiveistoksen tekemiseen myös Keski-Hämeen kisaan.

Suomen Ladun ohjeet lumiukon tekemiseen pakkaslumesta: https://vimeo.com/314438141

Ulkona kuin lumiukko -kampanjan sivuilla on myös  lumiukkolaskuri, johon rakentamansa lumiukot voi ilmoittaa. Laskurista selviää maaliskuussa Suomen “lumiukkoisin kunta”. Viime vuonna voiton vei Nivala, joka päihitti loppukirillään Kuopion. Mitenkähän nyt pärjätään pitäjissä?

Mikään ei estä perheitä osallistumista molempiin kisoihin, jopa samalla veistoksella. Keski-Hämeen kisaan käyvät aivan kaikki lumiveistokset, myös lumiukot. Keski-Hämeen lumiveistoskisa päättyy helmikuun lopussa, Suomen Ladun kampanjaan lumiukkoja voi ilmoittaa 15.3. asti.

— Moni ei tiedä, että pakkaslumestakin voi tehdä vähintään yhtä hienoja lumiukkoja kuin nuoskalumesta. Mikäs sen parempaa hiihtolomatekemistä, kuin rakentaa lumiukkoja omaan tai vaikka paikallisen senioritalon pihaan ilahduttamaan iäkkäitä asukkaita, Suomen Ladun tapahtumasuunnittelija Saija Suominen vinkkaa yhidstyksen tiedotteessa.

Suomen Ladun kampanjalla pyritään innostamaan perheitä ulkoilemaan yhdessä ja saada suomalaiset nauttimaan ulkoilusta ja samalla ilahduttamaan ihmisiä. Samat tavoitteet on myös Keski-Hämeen lumiviestoskisassa, joten rohkeasti lainaamme Suomen Ladun ohjeita myös omaan kisaamme osallistujille. Nyt ei kelikään ole esteenä upean lumitaideteoksen tekemiselle.

Tärkeintä on olla yhdessä, tulkaa mukaan!

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski