Korona Teemat Keski-Häme

Osta nyt läheltä: tuet paikallista ja vähennät tartuntariskiä

Kuva: Merja Hirvisaari

Hallitus on antanut kansalaisille tiukan ohjeistuksen välttää kaikkea sosiaalista kanssakäymistä. Kaupassakin pitäisi käydä vain silloin, kun on ihan pakko. Rajoitusten tarkoitus on hidastaa viruksen leviämistä niin, että terveydenhuollon kantokyky ei ylikuormittuisi. Jos kovin moni sairastuu yhtä aikaa, järjestelmämme ei pystykään enää antamaan hoitoa kaikille. Ohjeita on siis syytä noudattaa.

Tämä hyvää tarkoittava ja todellisuudessakin aivan välttämätön ohjeistus saa toisaalta kuitenkin aikaan sen, että varsinkin pienet yrittäjät ovat sen todellisuuden edessä, että asiakkaat katoavat. Konkurssien uhka on todellinen, ja sen vuoksi on tärkeää miettiä sitäkin, miten voimme itse kukin auttaa paikallisia yrityksiä selviytymään poikkeusajan yli.

Tärkein keino on keskittää omat hankintansa paikallisiin yrityksiin. Silloin, kun tarvitset jotain, osta se niin läheltä kuin mahdollista. Yrittäjiltä kannattaa myös kysyä, millaisia keinoja heillä on palvella asiakkaitaan poikkeusaikana esimerkiksi verkkokaupalla, ostosten kotiinkuljetuksilla ja/tai riskiryhmille tarkoitetuilla e1merja10kanta-hämeenkhsrityisaukioloajoilla.

Pitäjien paikallislehtenä Keski-Häme pyrkii uutisoimaan aktiivisesti poikkeusajan tilanteista. Verkkosivuiltamme löydät tuoreimmat korona-aiheiset uutiset Uutisaiheiden Korona-kategoriasta. Palveluhakemistostamme löydät myös tietoja paikallisista yrityksistä ja niiden yhteystiedoista. Keski-Hämeen palveluhakemisto näkyy veloituksetta ja ilman kirjautumista kaikille. Myös paperilehdessä julkaistaan paikallisten yritysten palveluhakemisto ja kaupalliset tiedotteet joka torstai.

Paikallisia ratkaisuja

Paikalliset pankit kertoivat tämän viikon lehdessä olevansa vamiita auttamaan paikallisia yrityksiä erityisjärjestelyillä. Lammilla K-market Mallas avasi torstaina 19.3. ovet aamulla kello 06.00–07.00 pelkästään riskiryhmille. Ovet avataan aamukuudelta ainakin vielä perjantaina 20.3. ja viikonlopun aikana tehdään päätöksiä jatkosta.

S-ryhmästä kerrotaan, että paras aika riskiryhmäläisille on aamun ensimmäinen aukiolotunti, sillä silloin ilmassa on vähiten taudinaiheuttajia ja tavarat hyllyssä ovat uusia. Asiakkaita pyydetäänkin pyhittämään nämä aamun ensimmäiset tunnit nimenomaan riskiryhmille.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski