Teemat Keski-Häme

Pankeilla valmius tukea yritysasiakkaitaan

Lammin Osuuspankki ja Lammin Säästöpankki toimivat molemmat Lammin keskustaajamassa Mommilantien varrella.

Valtakunnalliset yrittäjäyhdstykset ovat vedonneet sekä päättäjiin että kuluttajiin pienten ja keskisuurten yritysten tukemiseksi kysynnän heikentyessä ja jopa kokonaan pysähtyessä koronavirukseen varautumisen vuoksi.

– Tilanne on monelle yritykselle ja yrittäjälle erittäin vaikea. Monen yrityksen kannalta helvetti on irti. Voi ennustaa, että suuri konkurssiaalto on luvassa. Asiakkaita ei käy, kansalaiset ovat kulutuskoomassa – paitsi vessapaperin ja tonnikalan osalta – eikä tuloja ole. Vuokria, palkkoja ja erilaisia maksuja pitää kuitenkin maksaa lähes entiseen tapaan. Tilanne on monen yrittäjän kannalta epätoivoinen. Tuntuu, että on vaikea löytää riittävän vahvoja sanoja kuvaamaan yrittäjien ahdinkoa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kirjoittaa blogissaan.

Lammin Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Seppänen kertoo, että POP Pankin rahoitustoiminta jatkuu normaalisti.

– Myönnämme tarvittaessa lyhennysvapaata yritysasiakkaidemme lainoihin. Pankkiin kannattaa näissä asioissa olla ensisijaisesti yhteydessä yritysverkkopankin kautta verkkoviestinä, Seppänen sanoo.

Lammin Säästöpankin yrityspankin johtaja Miika Koskinen kertoo, että koronan vaikutukset näkyivät hyvin nopeasti myös pankissa kasvaneissa yhteydenottojen määrissä. Hän toivookin, että vaikeuksiin joutuvat yritykset olisivat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä omaan pankkiin.

– Olemme asiaa seuranneet ja tunnistaneet sen, että kornan ja poikkeustoimien negatiiviset taloudelliset vaikutukset tulevat näkymään monen yrityksen arjessa. Suhtaudumme tilanteessa yrittäjän asemaan myötämielisesti ja ratkaisukeskeisesti, pyrimme etsimään tapauskohtaisesti oikeita keinoja yrittäjän auttamiseksi, Koskinen sanoo. Hän nostaa pankin keinovalikoimasta esiin lyhennysvapaat kuukaudet, maksujärjestelyt ja myös Finnveran avun silloin, jos esimerkiksi tarvitaan käyttöpääoman rahoitusta.

Myös Koskinen neuvoo olemaan pankkiin ensisijaisesti yhteydessä säästöpankin yritysverkkopankin kautta.

Myös valtiovalta on luvannut tukea koronan takia vaikeuksiin ajautuville yrityksille. Talousasioista valtioneuvosto on luvannut tiedottaa torstaina. Keski-Hämeen verkkosivuilta kannattaa seurata ajantasaista tiedottamista koronasta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski