Ajankohtaista Uutisaiheet Keski-Häme

Työttömyys vähenee, mutta lomautettujen määrä kasvaa

Hämeen ely-keskuksen kuntien alueella oli lokakuun lopussa 16 145 työtöntä työnhakijaa. Se on kuusi prosenttia eli 979 henkilöä vähemmän kuin vuosi sitten. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä TE-toimistossa kuitenkin kasvoi 58:lla. Tiedot ilmenevät Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Vuodentakaiseen verrattuna työttömyyden lasku oli molemmissa maakunnissa maan keskiarvoa nopeampaa. Kanta-Hämeessä oli lokakuun lopussa työttömänä 6 099 työnhakijaa ja Päijät-Hämeessä 10 046.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Hämeessä lokakuun lopussa 9,4 prosenttia eli 0,4 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten. Alueen matalimmat työttömyysasteet olivat Hausjärvellä ja Lopella, kummassakin 4,5 prosenttia. Korkein työttömyysaste oli Heinolassa,12,6 prosenttia. Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeen ELY-keskuksen alueella lokakuun lopussa 13,0 prosenttia ja ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta 22,8 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhdenjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä työnhakijana olleita oli lokakuun lopussa 4 499, mikä on 21 prosenttia, 1 198 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyys väheni 35–39 -vuotiaita lukuun ottamatta kaikissa ikäryhmissä.

Työttömien määrän vähentyessä on lomautettujen määrä kuitenkin kääntynyt kasvuun. Kokoaikaisesti lomautettuna oli lokakuun lopussa Hämeessä 737 henkilöä, mikä on 189 ja 34 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Edellisestä kuukaudesta lomautettujen määrä kasvoi 221:llä (43 prosenttia). Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 272 eli 89 vähemmän kuin vuosi sitten.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä edellisvuoden tasossa

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon lokakuun aikana lähes 3 300 eli saman verran kuin vuosi sitten. Työpaikoista 88 prosenttia oli yrityksissä. Paikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden (862), muiden työntekijöiden (604) ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (506) ammattiryhmissä. Työpaikkoja täytettiin runsaat 1 700, joista 67 prosenttia työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

TE-palveluissa oli Hämeen ely-keskuksen alueella lokakuun lopussa 8 379 henkilöä eli 774 vähemmän kuin vuosi sitten. Laskua oli yhteensä kahdeksan prosentin verran. Palveluista ainoastaan työvoimakoulutuksessa ja vuorotteluvapaasijaisina olevien määrä kasvoi edellisestä vuodesta. Suurin ryhmä, 2 387 oli omaehtoisessa opiskelussa

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon lokakuun aikana lähes 3 300 eli saman verran kuin vuosi sitten. Työpaikoista 88 prosenttia oli yrityksissä. Paikkoja oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden (862), muiden työntekijöiden (604) ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (506) ammattiryhmissä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski