Urheilu Hämeenkoski

Dynamo kärsi niukan tappion Imatralla

Kosken Dynamon edustusjoukkue 2019. Kuva: Teemu Juvonen

Kosken Dynamo matkasi lauantaina jo toista kertaa tänä syksynä Imatralle salibandyn 2-divisioonan vieraspeliin. Tällä kertaa pisteitä ei tarttunut mukaan, vaan kotijoukkue Troopers oli parempi luvuin 7–6.

Hieman vajaalla kokoonpanolla matkan tehnyt Dynamo aloitti jälleen ottelun tehottomasti ja jäi ensimmäisessä erässä ilman maaleja hyvistä paikoista huolimatta. Troopers oli omissa paikoissaan huomattavasti tehokkaampi ja onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti maalinteossa.

Toisen erän alku oli Dynamolle yhtä vaikea kuin tappiollisessa SB Heinola akatemia -pelissäkin. Erää oli pelattu vain vajaa neljä minuuttia, kun Troopers oli onnistunut jo kahdesti. Tässä vaiheessa valmentaja Aki Markkola käytti Dynamon aikalisän. Toivottua tulosta ei nähty aivan heti, vaan seuraavastakin maalista vastasi Troopers, joka johti näin ottelua jo 5–0 ennen puoliväliä.

Jere Karjalainen onnistui puolen tunnin pelin jälkeen vihdoin avaamaan Dynamon maalitilin ohjaamalla pallon hienosti ohi Troopersin maalivahdin. Heti seuraavassa vaihdossa Dynamon paine jatkui ja myös Tomi Rajala onnistui tekemään maalin hieman samankaltaisella ohjauksella.

Dynamon vahva hallinta ottelussa sai jatkoa, kun Leevi Laitista rikottiin maalintekotilanteessa, josta seurauksena rangaistuslaukaus. Maali jäi syntymättä, mutta peli ehti käydä vain puoli minuuttia, kun Dynamo sai uuden mahdollisuuden erikoistilanteesta. Troopersin pelaajan maila osui kulmaväännössä Sami Tikkaa silmäkulmaan, ja tilanteesta seurasi viiden minuutin ylivoima.

Harmittavasti ylivoimassa näkyi ilmeisesti usean siinä normaalisti olevan pelaajan puuttuminen kokoonpanosta, ja kokeilemassa käyneet koostumukset eivät onnistuneet viisiminuuttisen aikana kertaakaan maalinteossa. Seitsemän sekuntia ennen toisen erän päätöstä Vili Ahola onnistui kuitenkin tärkeällä pukukoppimaalilla luomaan yhä uskoa omiinsa kaventaen tilanteeksi 5–3.

Kolmannessa erässä kiri ei saanut toivottua jatkoa, vaan Troopers onnistui jälleen siirtymään kolmen maalin johtoon, kun erää oli pelattu viisi minuuttia. Seuraavaa maalia saatiin odotella ottelun viimeiselle viisiminuuttiselle, jolloin Rajala toi Dynamon jälleen kahden maalin päähän illan toisellaan.

Kolmisen minuuttia ennen loppua Dynamo ryhtyi hakemaan kavennusmaalia ilman maalivahtia. Troopers onnistui kertaalleen tekemään maalin tyhjään verkkoon, ennen kuin ottelun viimeisellä minuutilla Dynamon viimeinen ponnistus tuotti kaksi maalia ilman maalivahtia. 7–6 kavennusmaalin jälkeen pelikellossa oli kuitenkin jäljellä vain yhdeksän sekuntia, ja ottelussa ei enää enempää osumia nähty.

Tehokkaimpia olivat Jere Karjalainen (1+2), Tomi Rajala (2+0) ja Ilkka Heikkinen (1+1). Valmentaja Markkolan ei ottelun jälkeen tarvinnut kauaa pohtia mikä meni pieleen.

– Jälleen vaikea alku ja vastustaja pääsi karkumatkalle. Myös erikoistilanteet kaipaavat hiomista.

Maanantaina Salibandyliiton tiedotustilaisuudessa arvottiin Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluparit. Kosken Dynamo ei ole ennen näin pitkälle Cupissa edennyt. Pitkäksi voi matka koitua myös kilometreissä, kun seuraavaan cup-peliin vastus löytyy otteluparista Löysätempo (Mikkeli, 3.div) vastaan LeBa 96 (Kontiolahti, 2.div).

Dynamo arvottiin vierasjoukkueeksi, joten tie voi hyvinkin viedä seuraavaksi Pohjois-Karjalaan. Sitä ennen luvassa on kuitenkin 2-divisioonan kotiottelu Koskihallilla lauantaina 2.11. kello 17 mikkeliläistä Hatsinaa vastaan.

Vuoden 2019 joukkuekuva

Kosken Dynamon edustusjoukkue 2019. Kuva: Teemu Juvonen

Teemu Juvonen on ottanut Kosken Dynamon tämän vuotisen edustujoukkueen kuvan. Kuvasta puuttuvat Joonas Laine ja Ilkka Heikkinen.

Ylärivi vasemmalta: Valmentaja Aki Markkola, Riku Hakala, Nuutti Hakala, Valtteri Welin, Henry Kuusisto, Jere Karjalainen, Toni Salojoki, Tomi Rajala, Valmentaja Mikko Lukkarila, Huoltaja Timo Hakala.

Alarivi vasemmalta: Sami Tikka, Tommi Konttinen, Santeri Savolainen (mv), Jussi Toitturi, Ville Toitturi (c), Henri Nummela, Patrik Heimala (mv), Leevi Laitinen, Vili Ahola.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski