Urheilu Hämeenkoski

Dynamolle jatkoaikavoitto Vierumäeltä

Kotipelissä "läpsyjonoa" johdattava Riku Hakala onnistui maalinteossa myös vieraskentällä SB Heinola Akatemiaa vastaan ratkaisten ottelun jatkoajalla. Kuva: Anniina Lahti

Lauantaina 18. päivä Dynamo matkasi Vierumäelle SB Heinola Akatemian vieraaksi. Salibandyn 2-divisioonan otteluksi varsin niukkamaalinen koitos kääntyi Dynamon eduksi vasta jatkoajalla lukemin 2–3, joten Dynamolle ottelusta matkaan kaksi pistettä ja yksi jäi kotijoukkueelle.

Ottelun ensimmäinen erä oli vahvaa Dynamo-hallintaa. Läpi ottelun Heinolan karvaus oli helposti ohitettavissa, mutta omalla puolustusalueellaan he tekivät Dynamon pelaamisen vaikeaksi ja käänsivät ajoittain vaarallisesti nopeisiin vastaiskuihin pallonriistoihin päästessään.

Useita hyviä paikkoja jäi erässä Dynamolta hyödyntämättä, mutta onni oli kuitenkin avausmaalissa myötä, kun Ville Toitturin syöttö kimpoili Heinolan maaliin. Heinola pääsi kokeilemaan tasoitusta erän lopussa ylivoimalla, mutta Santeri Savolainen Dynamon maalilla torjui varmasti hänelle saakka kantaneet laukaukset.

Toinen erä ei sujunut aivan yhtä kontrolloidusti vierasjoukkueelta, vaan Heinola pääsi Dynamo-viisikon hieman nukkuessa jo alkuvaiheessa vapaalyöntikuviolla tasoihin. Harhasyöttöjen määrä kasvoi, ja sitä kautta myös Heinolalle avautui hyviä maalipaikkoja.

Valtteri Welin siirsi erän kahdeksannella minuutilla Riku Hakalan laukauksesta aiheutuneen paluupallon maalin edustalta verkkoon ja Dynamon jälleen johtoon. Johto ei kestänyt kuitenkaan aivan erätauolle saakka, vaan Heinola Akatemian onnistui ylivoimalla napata erävoitto ja tasoittaa ottelu lukemiin 2–2. Tasoituksen syntyessä erää oli harmillisesti jäljellä enää kymmenen sekuntia.

Katsomosta loukkaantumisen takia ottelua seurannut Dynamon tehopelaaja Jussi Toitturi näki omiensa esiintymisessä hyviä ja huonoja puolia.

– Puolustus ja maalivahtipeli toimivat hyvin, mutta hyökkäyspelissä hieman hätäiltiin, eikä viimeistely ollut ihan sillä tasolla, millä pitäisi olla.

Ottelun mittaan dynamolaiset ehkä hieman osoittivat turhautumisenkin merkkejä, josta Jussi jakoi myös vastustajalle tunnustusta.

– Heinolan oman alueen sumputtaminen aiheutti meille kyllä omat vaikeutensa hyökkäyspään pelaamiseen, eikä parhaassa sektorissa juuri ollut tilaa.

Kolmannessa erässä ei maaleja enää nähty. Dynamolla oli erään paremmat paikat, ja Heinola pääsi vain ajoittain suoraviivaisilla pistohyökkäyksillä kokeilemaan ratkaisua. Sarjan maalivahtipörssiä huikealla torjuntaprosentilla 88,1 johtava Heinolan isokokoinen maalivahti Niko Idänpirtti venyi erässä pallon tielle 13 kertaa, ja koko ottelussa 35 kertaa, kun Dynamon maalivahti Santeri Savolaiselle torjuntoja merkattiin kokonaisuudessaan 19 kappaletta.

Jatkoajalla molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, kunnes lopulta ajassa 62:39 Riku Hakala luotti itseensä ja laukoi noin kuusi metriä keskiviivan takaa omalta kenttäpuoliskolta pallon Heinolan maaliin, ilman sen kummempaa maalinedusruuhkaakaan.

Voitolla Dynamo kasvatti voittoputkensa jo seitsemään otteluun ja piti paikkansa sarjan kolmantena, kolme pistettä johtavan Kouvolan Susien perässä. Perjantaina 24. päivä vieraspelissä Mikkelissä vastaan asettuva kuudennella sijalla oleva ja juuri Suomisarjan karsintapaikkojen ulkopuolelle ensimmäisenä jäävä Hatsina on Dynamoa viisi pistettä perässä, joten ottelua voi pitää pitkän kevään kannalta varsin tärkeänä.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski