Urheilu Hämeenkoski

Dynamon hyvät otteet saivat jatkoa Kouvolassa

Tomi Rajala (91) on löytänyt tällä kaudella uuden taisteluilmeen myötä paikkansa ykköskentästä ja useasti myös maalintekijöiden listalta. Kuva: Teemu Juvonen.

Sunnuntaina joulukuun ensimmäinen päivä Kosken Dynamo matkasi Kouvolaan, jossa joukkue jatkoi voittojen tiellä sarjakärkenäkin piipahtaneiden Susien kustannuksella. Sudet järjestävät toistuvasti hienoja ottelutapahtumia ja heillä onkin sarjan kovimmat yleisökeskiarvot. Tätäkin ottelua oli paikan päällä seuraamassa yli 200 maksanutta katsojaa, jonka lisäksi kotietua tuo pelialustana toimiva parketti.

Sudet aloitti ottelun varsin vauhdikkaasti ja itseluottamusta uhkuen. Aktiivisuutta otteluennakossaankin painottanut kotijoukkue onnistui maalinteossa jo ensimmäisellä minuutilla. Dynamonkaan ensimmäistä maalia ei tarvinnut kauaa odotella, kun illan todellinen isäntä Valtteri Welin toi joukkueensa tasoihin ottelun kolmannella minuutilla.

Vauhdikas alku tuotti Susille johto-osuman ennen erän puoliväliä, mutta Dynamo pääsi kuitenkin koko ajan paremmin mukaan peliin, ja enemmiltä takaiskuilta vältyttiin. Tasoitus nähtiin erän lopussa, kun ensimmäistä otteluaan paluunsa jälkeen pelannut Sami Tuominen hyödynsi parketin ominaisuuksia ja laukoa vastustamattomalla lyöntilaukauksella taukoluvuiksi sopuisat 2–2.

Erätauolla kopissa kuului valmennuksen ja useamman pelaajan suusta sama kommentti vastustajan pelitavasta: kova on joukkue, jos jaksavat paineistaa noin koko ottelun. Tähän ei kuitenkaan uskottu, ja Dynamo lähtikin toiseen erään suuremmin peliään muuttamatta.

Toinen erä kääntyikin Dynamolle sen ykköskentällisen ja kaksi peräkkäistä jäähyä suuremmitta ongelmitta kuluttaneiden alivoimanelikoiden johdolla. Welinin johtama hyökkäyskolmikko Ville Toitturi ja Tomi Rajala laidoillaan onnistui erässä kolmesti vastustajan ainoaksi jäänyttä kaukolaukausmaalia vastaan, kunkin toimiessa maalintekijänä kertaalleen.

Kolmas erä alkoi toisen erän tapaan Dynamon ensimmäisen minuutin maalilla, kun Rajala pyssytti suoraan syötöstä maalin alakulmaan. Kolmen maalin takamatkalle joutuneilla Susilla näkyi viimeistään tässä vaiheessa kahden ensimmäisen erän aktiivisuus jaloissa. Hieman koomista olikin, että kun kiri olisi pitänyt aloittaa, kotijoukkue esitti paikoin ottelun maltillisinta karvauspelaamistaan.

Dynamon Riku Hakala onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, ja voitto varmistui ilman suurempaa lopun draamaa luvuin 3–7. Ottelussa joukkueensa parhaana palkittu Welin (2+3) kommentoi peliä tuoreeltaan:

– Pelihän oli meiltä varsin ehjä suoritus. Tärkeät pisteet hyvällä esityksellä. Jaksettiin puolustaa nöyrästi, peittopeli oli hyvää ja Santeri Savolainen maalissa hoiti maalille päätyneet vedot varmasti. Alkukaudesta oli hankaluutta maalinteossa, mutta nyt käytettiin melko hyvin maalipaikat hyödyksi.

Voiton myötä Dynamo nousi taulukossa viidenneksi, jossa tilanne on hyvin tasainen kuuden joukkueen ollessa kolmen pisteen sisällä toisistaan. Puolustus on ollut toistaiseksi sarjan pitävin, mutta pallollisessa pelissä joukkueella on vielä petrattavaa, jotta tavoite noususta ensi kaudeksi uutena sarjaportaana Divarin ja tutun kakkosdivisioonan väliin tulevaan Suomi-sarjaan toteutuisi.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski