Urheilu Hämeenkoski

Dynamon kotiottelussa katsojilla maskipakko

Sami Tuominen. Kuva: Teemu Juvonen

Avausottelussaan karvaan pettymyksen kokenut Kosken Dynamo saa sunnuntaina vieraakseen SB Troopersin Imatralla. Myös heillä on takanaan tappio Suomisarjan avausottelusta. Troopers kohtasi perjantaina 9.10. kotonaan Heinolan ja joutui taipumaan lukemin 2-5. Koskihallilla kohtaa toisensa siis sunnuntaina kaksi voitonnälkäistä joukkuetta.

Kotiyleisölle on kuitenkin asetettu uusia vaatimuksia. Ottelua pääsee seuraamaan vain 75 katsojaa, ja kaikkien katsojien on käytettävä kasvomaskia.

Dynamosta ohjeistetaan katsojia saapumaan paikalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua, jotta vältettäisiin lipunmyyntiin muodostuvat jonot ja ruuhkat ottelun alla. Ottelutapahtumaan ei saa tulla ollenkaan, jos on lieviäkään sairastumiseen viittaavia oireita.

Koskihallin kulkuväylien ja katsomorakenteiden johdosta kaikilta lähikontakteilta on vaikea välttyä, eikä riskiryhmään kuuluvien siten suositella saapuvan epidemia-aikana katsomoon. Myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä muistuttaa, että erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Omaa ja muiden tartuntariskiä voi alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Dynamo antaa käyttäytymisohjeet katsojille myös omilla kotisivuillaan:

– Pese tai desinfioi kädet, kun tulet sisään halliin, wc-käynnin jälkeen, tai kun olet yskinyt, niistänyt, tai aivastanut.

– Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

– Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan, ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.

– Jonotustilanteissa muista jättää riittävästi etäisyyttä edellä olevaan.

Uudet vaatimukset ovat salibandyliiton asettamat, ja liitosta muistutetaan, että mikäli turvavälejä tai velvoitusta maskien käytöstä ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman katsojia. Sekä liitto että joukkue suosittelevat koronavilkku-sovelluksen asentamista.

Kosken Dynamo-SB Troopers Koskihallilla sunnuntaina 18.10. klo 17.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat