Urheilu Hämeenkoski

Dynamon sarja-avaus ei sujunut odotusten mukaisesti

Sami Tuominen. Kuva: Teemu Juvonen

Kosken Dynamon ensimmäinen Suomisarja-ottelu päättyi sunnuntaina Koskihallilla kotiyleisön kannalta murheellisiin 1–8 tappiolukemiin. Ottelu kuopiolaista VehVeä vastaan ratkesi viimeistelyn tehokkuuteen, jossa vierailija oli muutamankin askeleen edellä läpi ottelun.

Ottelun kululle alkutahdit VehVe löi jo ensimmäisellä minuutilla, kun Dynamo-puolustajan huolimattoman syötön katkaisi ottelun tehokkain pelaaja Niko Vilen (4+1), joka tarjoili vielä avausmaalin laituriparilleen takatolpille.

Ensimmäinen erä oli melko varovaista ja tasaista peliä, joka eteni Dynamon luodessa hienoisesti enemmän painetta vastustajan maalille, mutta liian usein maalintekoyritys päätyi päätyseinään tai vastustajan maalivahdin rintaan. Paine tuotti kuitenkin tulosta erän loppupuolella, jolloin Dynamon pirteintä peliä esittänyt kolmoskenttä onnistui tasoittamaan ottelun Sami Tuomisen viimeistellessä maalin edustalta. Syötön maaliin antoi Henry Kuusisto.

Sami Tuominen. Kuva: Teemu Juvonen

Dynamon pelaajista ainoastaan Sami Tuominen onnistui ensimmäisessä ottelussa maalinteossa. Arkistokuva: Teemu Juvonen.

Toisen erän alussa Dynamo pääsi hakemaan johtomaalia ylivoimalla, mutta tämä tilaisuus jäi hyödyntämättä. Erän seitsemännellä minuutilla entinen Dynamo-pelaaja Niklas Sahlman (2+0) kiusasi vanhaa seuraansa ja laukoi vastaiskun päätteeksi takatolpan juureen VehVen jälleen johtoon.

Dynamolla oli toisessa erässä vahva hallintajakso, jonka johdosta VehVen valmennus päätti käyttää aikalisänsä. Aikalisä tuotti tulosta, kun sitä seuranneessa vaihdossa vierailijat siirtyivät kahden maalin johtoon, jälleen Dynamon avustaessa tilanteen rakentumisessa.
Erän lopussa VehVe rankaisi vielä kertaalleen kotijoukkueen omalla kenttäpuoliskolla tekemästä virheestä, ja viimeiseen erään lähdettiin siten tilanteesta 1–4.

Kolmannessa erässä Dynamo nosti karvaustaan sillä ajatuksella, että toista peliään viikonloppuna pelannut vastustaja väsyy ja ei pärjää juoksukilvassa, mutta erästä muodostui koko ottelun kuva minikoossa: Dynamo ei saanut palloa maaliin hyvistäkään paikoista, kun VehVe tuntui turhautuneiden kotijoukkueen pelaajien mielestä käyttävän lähes kaikki omat paikkansa kaunistellen loppulukemiksi selvät 1–8.

Viimeinen erä oli ainut, jossa Dynamon maalivahti Niklas Aartolahti (4+3+8) osui useamman pallon tielle kuin virkaveli toisessa päässä, kun kahdessa ensimmäisessä erässä VehVen parhaana palkitulle maalivahti Henri Forsblomille (8+7+6) oli kertynyt tuplamäärä torjuntoja. Dynamon parhaana palkittiin Valtteri Welin.

Kausi on vasta aluillaan, mutta ottelusta opittiin, että tällä tasolla vastustaja rankaisee virheistä todennäköisesti rajummin kuin edellisvuosina, ja puolestaan omassa viimeistelyssä on aika paljon parantamisen varaa. Yhdellä tehdyllä maalilla kun harvoin voittaa otteluita salibandyssä.

Dynamo pelaa seuraavan pelinsä jälleen kotihallissa 18.10. kello 17.00, jolloin vastassa on myöskin ensimmäisen pelinsä hävinnyt Troopers Imatralta.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat