Urheilu Lammi Tuulos

Enni Mälkönen Kiviniemen kartturiksi rallin SM-sarjaan

Enni Mälkönen on ensi vuoden rallin SM-kisoissa Kristian Kiviniemen kartturi. Kuva: Jari Kohonen

Lammin urheiluautoilijoita edustava tuuloslainen Enni Mälkönen on valittu Kristian Kiviniemen kartturiksi.

Kiviniemi lähtee kilpailemaan rallin SM-sarjaan kaudella 2019 Skoda Fabia R5 -autolla. Kalusto tulee Toni Gardemeisterin tiimiltä TGS Worldwidelta. Ammattilaistiimin kalustolla ajaminen ja kartturin vaihtuminen ovatkin Kiviniemen kauden suurimmat muutokset.

– Loistava fiilis ensi vuodesta! Tilanne alkaa näyttämään hyvältä ja todella innoissani odotan, että päästään aloittamaan kauden testit ja valmistautuminen ”Tunturiralliin”. Sain hyvän luoton huippukalustoon ja tiimiin viime vuoden aikana ajetuissa kilpailuissa ja niiden pohjalta on luottavainen olo lähteä ensi kauteen, Kiviniemi kertoo.

Enni Mälkösellä on takanaan jo monen vuoden kokemus rallin SM-sarjasta ja vuosilta on tarttunut matkaan myös SM-mitalleja. Viime syksynä Enni oli voittamassa Lahti Historic Rallya Jari Kankaanmäen kartturina. Hän on aikaisemmin toiminut myös Ville Hautamäen ja Esa Ruotsalaisen kartturina.

– On hienoa päästä kilpailemaan tavoitteellisen kuljettajan ja ammattilaistiimin kanssa. Odotan innolla tulevia kilpailuja, joissa pääsemme ottamaan mittaa kilpakumppaneista kovatasoisessa SM1-luokassa, sanoo Enni Mälkönen.

Kausi käynnistyy Tunturirallilla

Kauden aikana SM-rallissa kilpaillaan kaikkiaan seitsemän osakilpailua, joista ensimmäinen, Tunturirallina aiemmin tunnettu Arctic Lapland -ralli, ajetaan tammikuun 24–26. Rovaniemellä. Ennen Arctic Lapland -rallia Kristian ja Enni ajavat kahden päivän testit Skodalla. Näitä testejä ennen on tuntumaa ajamiseen ja yhteispeliin haettu omalla autolla.

– Paljon on asioita muuttunut ensi vuodelle, mutta itsellä on luotto, että nyt kasassa on vahva paketti, jolla pystytään kilpailemaan rallien voitoista. Ennin kanssa kävimme syksyllä ajamassa testiä ja hoitamassa etuautotehtäviä Nivalan harrasterallissa. Kyllä heti ensi metreistä lähtien huomasi, että hänellä on ammattimainen ote kartturin tehtävissä ja yhteispeli lähti sujumaan hyvin. Alkutalven aikana olemme myös ajaneet treenimielessä ja hyvin on homma sujunut, Kiviniemi kertoo.

Kristian Kiviniemi on kiertänyt SM-sarjan 2014–2017, joilta parhaana saavutuksena voi pitää 2015 vuoden SM-pronssia SM-2 luokassa. 2018 vuosi oli välivuosi SM-sarjasta ja nyt on virtaa lähteä kilpailemaan koko vuosi huippukalustolla.
Kiviniemen mukaan paljon on tehty töitä tämän toteutumiseksi, mutta paljon on vieläkin tehtävää.

– Viime vuonna ajetuissa SM-ralleissa pääsimme hyvään vauhtiin Skodalla ja uskon vauhdin parantuvan vielä, kun pääsemme ajamaan lisää testiä ja täyden SM-sarjan tänä vuonna. Sarjan taso on erittäin kova ja nopeita kuljettajia on paljon. Kaikissa kilpailuissa pitää pystyä tekemään maksimisuoritus, jos kauden päätteeksi haluaa olla mitalisijoilla. Varmasti tulee hienoja ja tiukkoja kilpailuja pitkän kauden aikana.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP