Urheilu Tuulos

Erja Helen-Salonen on Tuuloksen golfmestari 2020

Tuulosgolf 2020 osallistujat.

Tuuloksen golfmestarin tittelin voittanut Helen-Salonen oli ylivoimainen voittaja myös lyöntipelissä 84 lyönnillä.

Epäviralliset tuuloslaisten golfkisat alkoivat jo 18 vuotta sitten. Vuodesta 2008 lähtien Keski-Hämeen ilmoituksen avulla innokkaita golfareita on saatu hyvin mukaan. Perjantaina 31.7. Tuuloksen golfmestaruuskilpailuissa lyötiin Hämeenlinnan Tawast Golfin kentällä ennätys myös pelaajamäärissä: kisaan osallistui peräti 22 pelaajaa. Järjestelyistä ovat vastanneet 13 vuoden ajan Jorma Seppälä ja Vesa Kaloinen.

Tänä vuonna myös mestaruustaiton aikaan ilma oli ihanteellinen golfareille, kun auringon paistaessa pohjoistuulen takia lämpötila pysyi + 20 asteen paikkeilla.

Tuuloksen mestaruuden voitti kilpailijoista seniorisarjoissa SM-kisoissa parhaiten menestynyt Erja Helen-Salonen 36 bogeypisteellä. Hän voitti ylivoimaisesti myös lyöntipelin erinomaisella 84 lyönnillä.

Toiseksi sijoittui 13-vuotias Lenni Kaloinen 34 pisteellä pelattuaan lyöntipelissä 88 lyöntiä. Lenni voitti myös lähimmäksi lippua -kilpailun 3,03 metriä reiästä 143 metrin 9. väylällä. Lennin paras saavutus tänä kesänä on ollut Future Tourin Etelä–Länsi-Suomen 1. osakilpailun ylivoimainen voitto 79 lyönnillä Gumböle Golfin kentällä Espoossa 2.6.

Kolmas oli ensimmäisessä golfkilpailussaan pelannut Mira Ala-Kantti myös 34 pisteellä. Lyöntipelisarjan kolmas oli Tapani Saarinen 94 lyönnillä. Tapani voitti 1. väylällä pisin drive -kisan lyötyään vastatuuleen 202 metrin avauslyönnin. Myötätuuleen Tapani löi jopa 240 metriä vaikealla 16 väylällä.

Jorma Seppälä oli pistebogeysarjan neljäs 32 pisteellä ja lyöntipelissä 99 lyönnillä viides.

Viime vuoden voittaja Daniel Puoliväli oli 32 pisteellä viides. Lennin isä Mikko Kaloinen oli lyöntipelissä neljäs 95 lyönnillä ja pb-sarjassa 28 pisteellä yhdeksäs. Heli Potinkara oli 31 pisteellä kuudes ja Heimo Potinkara 29 pisteellä seitsemäs pelattuaan 100 lyöntiä. Heimo onnistui loistavasti 7. ja 9. väylillä pelattuaan par 3:lla birdie-tulokset. Joel Rinne oli 29 pisteellä kahdeksas ja Jarmo Puoliväli 27 pisteellä kymmenes.

Palkintojenjaossa oli rento, iloinen tunnelma. Jorma Seppälä jakoi runsaasta palkintöpöydästä jokaiselle vähintään yhden palkinnon ja kiitti palkintojen lahjoittajia anteliaisuudesta.

 

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat