Urheilu Lammi

Harrastepesis on suosittua Lammilla

Illan peli alkamassa Kai Niemisen johdolla. Kuva: Päivi Lindén

Keskiviikkoiltaisin Lammilla Hakkalan kentälle kokoontui tämän kesän ajan parikymmentä pesäpallon harrastajaa. Kentällä pelattiin Lammin Lujan järjestämää harrastepesistä.

Pelaajat olivat sekä naisia että miehiä, nuoria, nuoria aikuisia, aikuisia ja varttuneempaa väkeä, joita kaikkia yhdistää pesäpallon antama liikunnanilo ja harrastuksen tuomat pelilliset haasteet.

Ilta alkoi aina kopittelulla ja lyöntiharjoituksilla. Porukan ohjaajana on toiminut Kai Nieminen. Alkulämmittelyn jälkeen ilta huipentui pesäpallopeliin.

Koko kesän ajan innokkaita harrastajia oli niin paljon, että kumpaankin joukkueeseen saatiin riittävästi pelaajia. Joukkueet jaettiin siten, että kummassakin joukkueessa oli sekä nais- että miespelaajia ja joukkueet olivat pelillisesti mahdollisimman tasavahvoja. Ulkokentällä oli ajoittain ruuhkaa, kun sinne normaalin yhdeksän pelaajan sijaan meni yli kymmenen pelaajaa. Taitavimmallekin lyöjälle oli tässä tilanteessa vaikea löytää kentältä tyhjää tilaa lyönnilleen. Pelit pelattiin naistenkentällä ja -pallolla. Kolmen palon jälkeen peliä jatkettiin vielä siihen asti, kunnes kaikki pelaajat olivat saaneet lyöntivuoron. Illan aikana pelattiin yleensä kolmen vuoroparin jakso.

Ohjaaja Niemisen toimenkuvaan kuului myös pelin tuomarointi. Tuomari piti kirjaa paloista, ja joukkueet kirjasivat omat juoksunsa. Välillä peli katkaistiin, ja silloin käytiin läpi pesäpallon sääntöjä ja taktisia kuvioita. Mukana harrastamassa oli myös pesäpalloa tuntevaa porukkaa, jolta oma joukkue sai pelillisiä ohjeita. Kotipesästä etenijöille näytettiin merkkejä aivan kuten oikeissakin otteluissa. Lukkari yritti sekoittaa peliä heittelyllä ja vaihtelevilla syötöillä. Kaikesta näki, että kentällä on hyvä tunnelma ja pelaajilla hauskaa. Kaikki mukana olleet eivät malttaneet odottaa seuraavaan keskiviikkoon uutta peliä ja porukan tapaamista, vaan pelihaluja olisi ollut jopa pari kertaa viikossa.

Harrastepesiksen kipinä on saanut alkunsa puulaakipesisturnausten aikana. Viime vuoden ottelujen jälkeen pelaajat kertoivat ideastaan Lujan Esko Lahdelle ja esittivät toiveen pesäpallon harrastamisesta harrastepohjalla. Harrastepesis mahdollistui, kun sille saatiin myös innostunut vetäjä. Harrastepesikselle näyttää olleen tilaus Lammin pesäpallopitäjässä.

Harrastepesis on päättynyt tältä kesältä. Mukana olleet haluavat kiittää Esko Lahtea ja Kai Niemistä harrastuksen mahdollistamisesta.

Katso lisää kuvia Keski-Hämeen digilehdestä!

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

Lukijoiden mielipiteet