VPK banneri
Urheilu Hauho

Hauho liikkuu -tapahtumassa liikunnan iloihin tsemppasi Toni Nieminen

Jos Hauhon koululaisilta kysytään, mikä on vuoden paras koulupäivä, vastaus hyvin suurella todennäköisyydellä on Hauho liikkuu -päivä. Tuolloin koulupäivä alkaa viideltä Okerlan seitsemän kilometrin lenkillä ja päättyy kun lenkki on kierretty.Isät ja äidit, mummot, papat ja kaikki kyläläiset saavat lähteä mukaan lenkille tai jäädä nuorempien kanssa puuhaamaan vaikkapa vuoren valloitusta koulun läheisyyteen.

Okerlan lenkille lähti viitisensataa lasta ja aikuista

– Omista lapsista nuorimmainen on vielä siinä iässä, ettei hän lenkille lähde. Saan jäädä hänen kanssaan koululle, kun vaimo menee vanhempien lasten kanssa kierrokselle. Ensi vuonna on kai sitten minunkin lenkille lähdettävä, kun tuo nuorimmainen ensimmäistä kertaa sille pääsee, naurahtaa Jukka Laatio.
Ykkös- ja kakkosluokkalaiset pääsivät yrittämään vuoren valloitusta. Vaatimattomana tavoitteena oli kiivetä maailman korkeimmalle vuorelle Mount Everestille. Tuo 8884 metrin taival tehtii koulun takapihan kukkulalle, jonne sai nousta etu- tai tapaperin, hyppien tai karhunkävelyllä niin monta kertaa kuin kuin kukin oppilas jaksoi.

Liikunta vie hetkeksi pois kännykän ruudulta

Neljättä kertaa järjestetyssä tapahtumassa on vuosittain ollut mukana tsemppari. Tsemppareina kolmessa ensimmäisessä tapahtumassa toimivat Wilson Kirva, Kristiina, Mäkelä ja Amanda Kotaja. Tämän vuoden tsemppari, ja ensimmäinen talvilajien urheilija tehtävässä, oli mäkihypyn olympiavoittaja Toni Nieminen. Toni näytti omalla esimerkillään, miten tärkeää liikkuminen on. Toni tsemppasi koululaisia mäkihypystä opituilla lämmittelyliikkeillä ja juoksi itsekin Okerlan lenkin. Nieminen saapui Hauholle Oulusta saakka.

– Olin myös Oulussa hieman vastaavassa tapahtumassa. Nämä ovat tärkeitä perheiden yhteenkuuluvuudelle ja myös lasten liikunnan kannalta. Näin lapsia saadaan ainakin hetkiksi pois kännyköiden parista, tuumi Nieminen.
Okerlan lenkin nopeimmat juoksevat puoleen tuntiin. Tänä vuonna ensimmäisenä oppilaista maaliin juoksi Reko Laine ja äiti seurasi muutaman sadan metrin päässä perässä. Aikaa oli kulunut noin kolme varttia.
– Olen harrastanut juoksua Tarmon juoksukoulussa. Olin viimekin vuonna ensimmäinen, Reko kertoo.
– Reko ei ole juossut koko kesänä jalkakavaivojen takia, mutta tälle lenkille poika halusi välttämättä lähteä. Juoksin itse tosissani, mutta ei tuolle Rekon vauhdille mitään voinut, sanoo Minna-Riikka Laine.

Tarkoituksena madaltaa kynnystä liikuntaan

Tapahtumaan osallistuivat kaikki Hauhon alueen oppilaat Alvettulan, Eteläisten ja Hauhon Yhtenäiskoulusta. Illan aikana tapahtumassa liikkuu lähes 500 ihmistä.

Hauho liikkuu -tapahtuma on vastaisku liikkumattomuudelle. Tapahtuman tarkoitus on kannustaa lapset liikkumaan yhdessä vanhempiensa kanssa.
– Tapahtuman tavoite on madaltaa kynnystä yhteiseen liikkumiseen ja tavoitteelliseen oman kunnon parantamiseen. 1–2 luokkalaisille olemme saaneet tapahtumaamme Koululiikuntaliiton juoksusankarit-toimintaradan, mikä oli oppilaiden kierrettävissä koko illan ajan.
– Tapahtuma oli kaikille maksuton, sanoo tapahtuman järjestäjä Mikko Reitti Oikea Reitti Oy:stä.
Tapahtuman mahdollistivat Hauhon alueen koulut sekä Hauhon Oma Säästöpankki -säätiö.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski