Urheilu Lammi

Hessu, Hanna ja Manta starttaavat taas

Westerlundin Manta Lahti Historic Rallyssa 2015.

Kokkolassa ajetaan lauantaina 1.8. Historic Rally Trophy -sarjan ensimmäinen kesäosakilpailu. Myös Hessu Westerlund ja Hanna Valonen asettuvat Opel Mantalla lähtöviivalle. 

– Pitkä odotus päättyy ja lauantaina päästään taas kisatouhuihin mukaan. Sitten maaliskuun Kuhmoisten rallin en ole Mantan kabiinissa edes istunut, mutta perjantaina illalla nuotitusjakson jälkeen olisi tarkoitus päästä autolla hieman ajamaan. Ajokilsoja ei soralta tältä kesältä siis ole yhtään vielä alla, Hessu Westerlund kertoo tiedotteessaan.

Kisataukoon vaikutti Westerlundin mukaan myös se, että Mantan moottorista löytyi Korpilahden rallin jälkeen tehdyn purkuoperaation yhteydessä korjausta vaativaa vikaa, ja joidenkin osien saatavuuksissa ilmeni ongelmia.

– Nyt Opel on kaikin puolin kunnossa, kiitos Joonaksen ja Joten pajotuksen, kiittelee Westerlund tiimiään ja sanoo, että kisaan lähteminen tuntuu pitkästä aikaa taas mukavalta.

– Hyvillä fiiliksillä ja hyvin, hyvin rennolla meiningillä olemme kisaan lähdössä.

Kuva: Jussi Karvonen

Manta huollossa Lahti Historic Rallyssa Lammilla 2019.

Tänä vuonna 400 vuotta täyttävä Kokkolan kaupunki on ottanut juhlarallin näyttävästi osaksi syntymäpäiväjuhlintaansa. Rallin kilpailukeskus, huoltoparkki ja muut keskeiset toiminnot on sijoitettu Kokkolan kaupungintalon alueelle. Lähtö- ja maalijuhlallisuuksia vietetään Kokkolan keskustorilla kaupungintalon edustalla.

Kuva: Jussi Karvonen

Hanna Valonen ja Hessu Westerlund Lammi Historic Rallyssa Lammin huoltotauolla 2019.

Westerlund ja Valonen starttaavat kisaan numerolla 62. Historic autoja Kokkolan Trophy-luokissa on mukana yhteensä 42 autokuntaa, ja koko rallissa kaikkiaan 136 kilpailijaa.

– Historicin nuottiluokat lähtevät taas historicin autoletkan viimeisinä ja ”outo” numerointi johtuu siitä, että tasanopeusluokan autot starttaavat letkan ensimmäisinä ja ovat lähtölistan numeroinnissa normaalinumeroilla mukana, Westerlund selventää kisanumeroinnin taustoja.

Ralli käynnistyy yhdentoista aikoihin ja ensimmäisiä odotetaan maaliin iltakuudelta. Erikoiskokeita kisassa ajetaan yhteensä seitsemän, ja niistä kolme  ajetaan kahteen kertaan. Kilometrejä näille kertyy noin 64. Koko reitin pituus on noin 250 kilometriä.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat