Urheilu Lammi

Historic-rallin ensimmäinen osakilpailu Korpilahdella

Heikki Westerlund–Hanna Valonen kaksikko. Kuva: Marko Kyöstilä

– Päästäänhän sitä ajamaan ainakin yksi ralli tänä talvena, kertoo Heikki Westerlund tuoreessa tiedotteessaan.

Leudon talven vuoksi on Historic-rallisarjan 2. ja 3. osakilpailu Ähtärissä ja Lammilla jouduttu perumaan ja sarjan 1. osakilpailu Kiuruvedellä peruttiin muista syistä.

– Harmillista tämä on ollut varsinkin rallien järjestäjille, jotka olivat tehneet kovasti rallien eteen töitä jo pitkään etukäteen. Myös taloudellisesti on nämä tilanteet aina ikäviä järjestäjäseurojen kannalta. Tietenkin myös kilpailijat ovat asiaa kovasti harmitelleet, mutta minkä näille leudoille talvikeleille voi, Westerlund kirjoittaa.

Historic-sarjan järjestäjä on vahvistanut Jyväskylän Urheiluautoilijoiden ja Korpilahden Urheiluautoilijat/Moottorikerhon kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen, että Korpilahdella ajettavan kansallisen Korpilahden Talvirallin yhteydessä ajetaan lauantaina 7.3.2020 myös Historic-rallisarjan pisteistä. Kisasta tulee siten 2020 sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Kisaan ilmoittautui Westerlundin mukaan kaikki luokat ja tasanopeusautot mukaan lukien yhteensä 124 kilpailijaparia. Historic-luokkien autoja tästä on yhteensä 52. Rallissa ajetaan erikoiskoekilometrejä yhteensä yli 50 neljällä erillisellä erikoiskokeella reitin kokonaispituuden ollessa noin 122 kilometriä.

Järjestäjien mukaan erikoiskokeilla tienpohjat ovat valtaosaltaan jäässä,  ja nyt alkuviikosta alueelle satoi myös uutta lunta. Ralliviikon lopulle on öiksi myös luvattu pientä pakkasta, joten nyt toiveissa on, että kisaa päästään ajamaan lumi- ja jääpintaisilla teillä.

Westerlund kertoo ajavansa kartturinsa Hanna Valosen kanssa nuottiluokassa, jotka pääsevät matkaan Historic-luokista viimeisinä.

– Lähtönumeromme on 67. Reittiin pääsemme ennakkoon tutustumaan lauantaina aamulla kello 7.15 alkaen, Westerlund kertoo.
– Mukava on lähteä ajamaan pitkän tauon jälkeen. Viimeksi olen Mantan ohjauspyörän takana istunut  viime elokuussa Lahden EM Historic rallissa. Kokeilemaan autoa en ole lumilla päässyt lainkaan, mutta rennolla meiningillä olemme kartturi Hannan ja huollon Joonaksen ja Tonin kanssa reissuun lähdössä.

– Joonas on Mantan täysin huoltanut, ja toki hän on sillä jonkun verran hurua ajellut nähdäkseen, että autossa kaikki toimii kuten pitää, Westerlund kirjoittaa.

Korpilahden talviralliin  ilmoittautuneiden lista ja live tulosseuranta.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski