Urheilu Lammi

Hopea ei ole häpeä — Hessu ja Hanna ajoivat sen lisäksi myös pronssille

Mantalla Jari-Pekka-rallissa Kuva: Sportkuvat/Eero Auvinen

Historic Rally Trophy sarja 2020 on nyt ajettu. Sarjassa piti alunperin ajaa kaikkiaan kuusi osakilpailua, mutta heikko talvi ja koronarajoitukset supistivat sarjan vain neljän osakilpailun mittaiseksi.

– Onneksi kuitenkin neljän perutun rallin tilalle löytyi kaksi korvaavaa kisajärjestäjää ja sarja päästiin toteuttamaan edes näin, totesi Heikki Hessu Westerlund lauantaina 20.9. Hartolassa ja Sysmässä ajetun viimeisen osakilpailun jälkeen.

– Meillä oli mukava rallipäivä ja myös Joonaksen ja Tonin toimesta huollot sujuivat mallikkaasti.

Westerlund sijoittui Hartolan Jari-Pekka-rallissa kartturinsa Hanna Valosen kanssa omassa luokassaan kakkoseksi ja koko historicin epävirallisessa yleiskilpailussa kolmansiksi. Koko sarjan lopputuloksissa pari on nousemassa hopeasijalle.

– Sarjan vain neljästä osakisasta loppupisteisiin lasketaan mukaan kolmen kisan pisteet, joihin me kerättiin saaliiksi nyt kolme luokkavoittoa, mutta luokkien välisessä tasaisessa ja tiukassa pisteväännössä meille lähtijämäärien vuoksi se ei piikkipaikkaan nyt ihan riittänyt. Mutta hienosti on kausi sujunut ja mukavaa on ollut harrastaa, Westerlund kertoo.

Viimeisessä osakilpailussa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta, joista kaksi Sysmän seuduilla. Ne olivat Westerlundin mukaan isompaa ja hyvin nopeata tieosuutta, kun taas Hartolan erikoiskokeet olivat pienempää ja teknisempää osuutta.

– Kaiken kaikkiaan rallin reitti oli hieno, jossa oli niin kuin kaikille kaikkea. Samoin kisan aikataulutus kaksine huoltotaukoineen oli kilpailijoiden mieleen, Westerlund kertoo.
Hänen mukaansa erikoiskokeet sujuivat muutoin hyvin, mutta kakkosella hän oli itse vähän liian varovainen alkuosan liukkauden vuoksi, ja viimeinen erikoiskoe jouduttiin ajamaan melkein kokonaan nelosvaihteella vaihteensiirron kangertelun vuoksi.

– Täällähän sitten toki takkiin tuli oikein huolella eli 17.8 sekuntia. Loppusijoitukseemme sillä ei ollut onneksi vaikutusta. Ongelmista huolimatta pääsimme ajamaan Mantan vielä Sysmästä Hartolan Jari-Pekkaan ja koko kisan maaliin, Westerlund kirjaa blogissaan rallin tapahtumia ja lähettää vielä kiitokset mainiosti sujuneesta kaudesta niin yhteistypökumppaneille kuin omalle tiimilleenkin.

– Toki meillä vielä kaikenlaista puuhaa ja remonttia sekä pientä testausta riittää loppuvuodelle, mutta ralleja ei enää ole, sanoo Westerlund ja jakoi iloksemme myös alla olevat videot viimeisen osakilpailun kolmesta erikoiskokeesta:

EK1:

EK3:

EK4:

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat