Urheilu Lammi

Kanta-Hämeen AS-sarja jatkuu ensi tiistaina, 4.8.2020

Kuva: Pekka Virtanen

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy toden teolla tiistaina 4.8., kun ohjelmassa on ensimmäinen syyskauden viidestä kisasta. Sarja jatkuu sen jälkeen tiistaisin syyskuun ensimmäiseen päivään asti, jolloin järjestelyvuorossa ovat Lammin urheiluautoilijat.

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta. Lammin UA:n lisäksi sarjan järjestelyihin osallistuvat Ahveniston Autourheilijat, Riihimäen, Hyvinkään ja Lopen Urheiluautoilijat sekä Turengin Autourheilukerho.

Koronaviruspandemian vuoksi sarjassa ajettiin kevätkaudella vain yksi kisa, ja osa keväälle suunnitelluista kilpailuista siirtyi elokuulle. Mikäli koronatilanne ja rajoitukset pysyvät nykyisellä tasolla, sarjan viimeinen kilpailu ajetaan Lammilla 1.9.2020.

Riihimäellä 9.6. ajetun sarja-avauksen jälkeen ohjelmassa on ensi tiistaina 4.8. Hämeenlinnassa ajettava Ahveniston AU:n kisa, jonka lähtö- ja maalipaikka on Ahveniston moottoriradan kahviossa. AAU:n kisan jälkeen sarjassa kilpaillaan Janakkalassa 11.8., Hyvinkäällä 18.8., Lopella 25.8. ja Lammilla 1.9.

– AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä sitä pystyy ajamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita, ja kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuorituskin kestää kerrallaan vain 1–2 tuntia, kertoo AS-sarjan tiedottaja Pekka Virtanen.

– AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan.

Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on paria kohden vain kympin per harjoitusajo.
AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat