Urheilu Keski-Häme

Kanta-Hämeen AS-sarjassa yhdeksän osakilpailua

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla, ilman mitään erikoisvarusteita. Kuva: Pekka Virtanen

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyi tiistaina 21.5. ja tarjoaa touko–syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa yhden harjoitusajon osanottomaksukin on vain kympin per pari.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. Mukana on tänä vuonna yhdeksän osakilpailua: Valkeakoski, Forssa, Riihimäki, Vantaa, Hämeenlinna, Hyvinkä, Loppi, Janakkala ja Lammi. Lammin urheiluautoilijat järjestää Lammin osakilpailun syyskuun ensimmäisenä tiistaina.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski