Urheilu Keski-Häme

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja alkaa 9.6.

Kuva: Pekka Virtanen

Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avauskisa suunnistetaan tiistaina 9.6. Loput Kanta-Hämeen AS-sarjan viisi kisaa ajetaan elo–syyskuussa.

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta – ja perinne jatkuu myös poikkeusolosuhteissa. Koronavirusepidemian vuoksi sarja-avaus siirtyi noin kuukaudella, eikä kevätkaudella ajeta kuin Riihimäen UA:n 9.6. isännöimä kisa.

– AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksukin on vain kympin harjoitusajolta per pari, kertoo Pekka Virtanen autosuunnistussarjan tiedotteessa.

Autosuunnistus sopii Virtasen mukaan hyvin perheharrastukseksi, sillä sitä pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita, ja kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.

– AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta.

Sarjan syyskausi käynnistyy näillä näkymin 4.8. Hämeenlinnassa Ahveniston AU:n kisalla. Riihimäen urheiluautolijoiden ja Ahveniston autourheilijoiden lisäksi osakilpailuja järjestävät Hyvinkään, Lammin ja Lopen autourheilijat sekä Turengin autourheilukerho.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat