Urheilu Lammi

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja kesätauolla

Jari Ojanperä ja Jari Kulmala johtavat AS-sarjan ylintä kilpailuluokkaa. Kuva: Pekka Virtanen

Yhdeksästä tiistai-illan kilpailusta muodostuvassa Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa käydään tälläkin kaudella tiukkaa kisaa luokkamestaruuksista.

Suomen pitkäikäisimmässä autourheilusarjassa ajettiin touko-kesäkuussa neljä osakilpailua. Loput viisi harjoitusajoa ajetaan elo–syyskuussa. Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta sijoitusta, neljän kilpailuluokan mitalikamppailut ovat vielä täysin auki.

Aloittelijoiden E-luokan kärjessä ovat tasapistein kaksi voittoa ajaneet parit Manu Immonen–Matias Immonen ja Vesa Hakola– Mikael Korhonen.

Neljän kisan perusteella arvioituna C-luokan vahvimmat mestariehdokkaat ovat Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala sekä Lopen UA:n Mikko Alatalo–Johanna Erämaja. Luokan kärkikamppailuun voi vielä nousta monta paria, sillä esimerkiksi neljännen kisan voittaneet RiiUA:n Teemu ja Jukka Toivonen ovat ajaneet vasta yhden osakilpailun.

B-luokassa TCoF:n parin Anssi Vuorinen–Hannu Pusa ero AAU/LopUA-pariin Ari Karjalainen–Mika Pulkkinen on vain yksi piste. Kärkipareilta puuttuvat kuitenkin osakilpailuvoitot. Kevätkauden päätöskisaa järjestämässä olleilla Jarmo Hakosella ja Andrei Krügerillä voittoja on sen sijaan jo kaksi, ja vain kolme kisaa ajanut UFAK:n pari on vain kahden pisteen päässä luokan ykköspaikasta.

Kaikki neljä kisaa ajanut NaSU/KangUA-pari Jari Ojanperä–Jari Kulmala johtaa MA-luokkaa.

AS-sarjan syyskausi alkaa 6.8. Hämeenlinnassa ajettavalla kisalla ja päättyy 3.9. Lammilla ajettavaan kisaan, jonka järjestelyistä vastaa Lammin urheiluautoilijat ry.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski