Urheilu Lammi

Katso videolta Westerlundin erikoiskoe Toijalan rallista

Kuva: Eero Auvinen

Toijalan ympäristössä ajettiin Historic Rally Trophyn osakilpailu sunnuntaina. Heikki Westerlund ja Hanna Valonen olivat Mantalla taas kisassa mukana hakemassa sarjapisteitä. Tuloksena olikin  nuottisarjan voitto ja epävirallisen kokonaiskisan kakkospaikka.

Toijalassa ajettiin viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 60 km. Parivaljakko kuvasi viimeisen erikoiskokeen auton ohjaamosta, voit katsoa vauhdikasta menoa Westerlundin Youtube-kanavalta vaikka koko ek:n mitalta:

— Kisan alku oli meille hieman vaikea, koska ykkös ek:lla jossain 4 km:n kohdilla meille tuli autoon pieni tekninen ongelma, ja näillä pidemmillä pätkillä ykkösellä (15 km) ja kakkosella (15 km) oli ajaminen hieman hankalaa, Westerlund kertoo.

Rallin ainoa huoltotauko oli vasta toisen erikoiskokeen jälkeen, mutta silloin Manta saatiin taas hyvin ajettavaan kuntoon.

Huoltotauolla Westerlund oli vaikeuksista huolimatta nuottiporukan johdossa 2.1 sekunnin erolla Antti Leponiemeen, ja koko Historicin epävirallisessa yleiskilpailussa sijalla kolme noin 26 sekunnin erolla rallia johtavaan Janne Lindbergiin.

— Ek kolme (6.6 km) ja ek neljä (13 km) ajettiin tasaista vauhtia, mutta varsinkin tosi hienolla ek-nelosella taisin nautiskella ihan liikaa pitkistä luisuista, josta kello ei sitten oikein pitänyt. Näin nelosen jälkeen sijoituksemme nuottiporukassa oli kakkonen 1.5 sekuntia Antti Leponiemeä perässä, Westerlund kertoo.

— Toki sarjapisteitä ajatellen oli tarve vain ajella maaliin, mutta kyllähän me Hannan kanssa ennen viimeistä vitospätkää (15 km) sovittiin, että yritetään nyt kuitenkin tehdä pieni loppukiri ja ajaa hieman reippaampaa kyytiä. No, tällä kertaa se aika hyvin onnistuikin. Ajoimme pätkälle 16.2 sekunnin pohjat ja näin voitimme nuottisarjalaiset 14.7 sekunnin erolla Leponiemeen. Neljännen ek:n aikamme oli myös koko Historic-porukan nopein 4.8 sekunnin erolla, ja näin loppusijoituksemme parani rallin epävirallisessa yleiskilpailussa kakkoseksi 33 sekunnin erolla rallin voittajaan eli hienosti ajaneeseen Janne Lindbergiin.

Seuraava ja tämän kauden viimeinen Historic Rally Trophyn osakilpailu ajetaan Hartolassa Heinolan UA:n järjestämänä lauantaina 19.9.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski