Urheilu Tuulos

Kiviniemi ja Mälkönen ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle SM-rallissa

Kuva: Jarno Saari

Viikonloppuna ajettu Kouvolan SM-ralli tarjosi kilpaparille Kristian KiviniemiEnni Mälkönen sekä onnistumisen että epäonnistumisen tunteita. Nousu palkintokorokkeelle SM1-luokan kolmannen sijan myötä täytti kuitenkin kisalle asetetut tulostavoitteet.

Palkintokorokkeelle kumpikin nousi SM–luokassa ensimmäistä kertaa.

– Aikaisemmin olen ollut kolmen sakissa muissa, alemmissa SM-luokissa, mutta en tässä SM1-”pääluokassa”, Enni Mälkönen kertoo.

Myös Kiviniemi nousi edellisillä kausilla tuotantoautojen luokassa useaan kertaan palkintopallille, mutta SM-luokassa pari on ennen Kouvolaa sijoittunut Rallin SM-sarjan pääluokassa parhaimmillaan neljänneksi.

Vaikka yhteistyö Kiviniemen kanssa on Mälkösen mukaan käynnistynyt oikein hyvin, tekee pari kaiken aikaa töitä sen eteen, että yhteistyö paranisi entisestään

– Tässä kovatasoisessa seurassa ei saa yhtään sijoitusta helpolla, Mälkönen kertoo.

Tälläkin kertaa palkintokorokkeelle yltäminen oli työn ja tuskan takana.

– Meille haasteellisinta oli perjantai-illan pimeässä ajettavat erikoiskokeet, joilla eroa kärkeen tuli melko paljon. Perjantain jälkeen olimme vasta kuudensia, Mälkönen kertoo. Kiviniemi on samoilla linjoilla:

– Perjantaina meillä oli heikko startti kisaan, kun jäätiin aivan liikaa kärjestä. Ei tunnu pimeässä ajaminen oikein osuvan kohdalleen.

Lauantai toi lisää itseluottamusta

Toisena kilpailupäivänä lauantaina pari lähti kuitenkin uudella sykkeellä kirimään kohti kolmen kärkeä.

– Ensimmäinen lenkki meni hyvin, vaikka vähän olisi voinut saada nelos- ja vitospätkien ajasta nipistettyä pois, Kiviniemi toteaa.

Huoltotauon jälkeen Skoda Fabia R5 -kuljettaja hyökkäsikin vielä enemmän. Tuloksena oli pohja-aika EK6:lle ja kolmanneksi ripein noteeraus EK7:lle.

– Vikalla pätkällä oli loskaa tiellä niin paljon, että en pystynyt enää ajamaan kunnolla. Lopputulos on ihan ookoo, mutta paljon jäi hampaan koloon, kun eroa kärkeen kertyi 26,6 sekuntia, sanoo Kiviniemi.

Haasteet antoivat kuitenkin myös toivoa tulevasta:

– Vauhti on jo melko hyvällä tasolla, kun vain saadaan kaikki pätkät tulemaan tasaisesti ja hyvällä rytmillä. Positiivisilla fiiliksillä voidaan tästä lähteä suuntaamaan seuraavaa kilpailua kohti, Kiviniemi toteaa, ja Mälkönen komppaa:

– Hieno kilpailu, jossa erityisen mukava oli huomata että pystymme ajamaan kärjessä ja haastamaan kokeneempiakin SM-sarjan kuljettajia.

SM-rallin talvikauden viimeinen osakilpailu, Itäralli, ajetaan Joensuussa 2. maaliskuuta.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski