Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamo nousee Suomisarjaan

Dynamon kauden viimeiseksi peliksi jäi vierasvoitto Suurhallilla Pelicansista. Kuva: Teemu Juvonen.

Salibandyliitto on tehnyt päätöksensä kaikkien 12.3. kesken jääneiden sarjojen suhteen ja määritellyt joukkueiden ensi kauden sarjatasot. Mestaruuksia ja mitaleita ei jaeta missään sarjassa, mutta nousijat ja putoajat on määritelty runkosarjan pistekeskiarvojen mukaan.

Ennen viimeistä kierrosta 2-divisioonan Kaakkois-Suomen -lohkossa kärjessä olleen Dynamon osalta tämä tarkoittaa nousua Suomisarjaan. Kauden alussa asetettu tavoite siten täyttyi, vaikka nousun tapa ei tällä kertaa mahdollistanut riehakasta juhlimista kentän puolella. Joukkue voi kuitenkin olla ylpeä suorituksestaan, olihan kärkipaikka kuitenkin pelaamalla ansaittu.

Heikon startin kauteen ottanut Dynamo hävisi neljästä ensimmäisestä ottelustaan kolme. Joukkueessa oltiin kuitenkin realistisia omista mahdollisuuksista, jos vain pystyttäisiin pelaamaan edes lähelle täysi 60 minuuttia omalla tasolla. Päitä ei painettu pensaaseen, vaan usko oli yhä vahva, että jokainen ottelu on voitettavissa ja taistelu nousupaikoista mahdollista.

Aluefinaalin porteilla Cupista putoamisen jälkeen syksyn otteluruuhka helpotti, tuplaviikonloput jäivät historiaan, ja kaudelle otettiin ikään kuin uusi lähtö.

– Harjoitusottelut on nyt pelattu ja alkaa tosipelit, summasi valmentaja Mikko Lukkarila heikkoa alkukautta linja-autossa kotimatkalla Cup-tappion jälkeen Kontiolahdelta.

Seuraavat 13 ottelua menivätkin vakuuttavasti, niiden aikana ainoastaan Mikkelin Hatsina oli keskinäisessä kohtaamisessa parempi. Ei liene aivan väärin linjata, että paikoin kentällä nähtiin historian parasta Dynamoa. Voittojen myötä joukkue nousi juuri kauden tärkeimmillä hetkillä sarjan piikkipaikalle, kunnes pandemia keskeytti sarjat, ja nousijat ja putoajat jouduttiin päättämään kabinetissa.

Uutena sarjatasona perustettavaan Suomisarjaan lohkosta nousevat Dynamon lisäksi Sudet SB Kouvolasta, SB Troopers Imatralta ja kotiottelunsa Vierumäen urheiluopistolla pelaava SB Heinola. Divariin nousee tänä vuonna 2-divisioonasta yksi joukkue pistekeskiarvon perusteella. Tasaisessa lohkossa Dynamon pistekeskiarvo ei noussut lähelle maan kärkeä, vaan joukkue on vasta seitsemäntenä vuorossa, kun divarinousua aletaan tarjoamaan lohkovoittajille.

Kauden 20–21 Suomisarja tullaan pelaamaan kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa, jotka muodostetaan mahdollisimman alueellisesti. Pohjois-Suomi ei ole mukana sarjassa, vaan SC Kokkola on joukkueista pohjoisin. Seuraavaksi Dynamo joutuukin jännittämään, mihin ensi kauden vieraspelimatkat suuntautuvat.

Kiitokset kuluneesta kaudesta kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille, talkooväelle, ja yleisölle. Pidetään nyt terveydestä huolta ja nähdään hallilla taas toivottavasti syksyllä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski