Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamo oli selvästi Troopersia vahvempi kärkikamppailussa

Kakkoskentän Vili Ahola (20), Jere Karjalainen (95), Henri Nummela (16), ja Niklas Sahlman (25) juhlivat maalia tuomari Anssi Saarisen valvovan silmän alla. Kuva: Anniina Lahti

Sunnuntaina Hämeenkoskella tarjoiltiin kotiyleisölle makeaa mahan täydeltä, kun Dynamo voitti imatralaisen Troopersin luvuin 15–5 ja nousi maalieron turvin tämän ohi toiseksi sarjassa. Vahvasti ottelun aloittanut Dynamo oli kuskin paikalla koko ottelun, eikä Troopers onnistunut virittelemään oikein minkäänlaista kunnon kiriä missään vaiheessa.

Jo ottelun ensimmäisellä minuutilla vierailija sai rangaistuksen kädellä pelaamisesta, jonka aikana Riku Hakala löi illan maalikarkelot alulle. Jatkoa tuli vain 15 sekuntia myöhemmin, kun pitkän avauksen päätteeksi Vili Ahola ja Jere Karjalainen pomputtelivat muutamalla kosketuksella tyylikkäästi pallon jälleen Troopersin verkkoon.

Ensimmäinen erä oli kypsää pelaamista kotijoukkueelta, ja Troopers pääsi vain kertaalleen aiheuttamaan todellista sekasortoa Dynamon puolustusalueella, mutta oma maali pysyi koskemattomana. Ottelussa tehokkaasti paikkansa käyttänyt Dynamon uusittu kakkosketju onnistui vielä pariin otteeseen erän loppupuoliskolla kaunistellen taukoluvuiksi 4–0.

Loistavaa ensimmäistä erää seuraa usein vaikea toinen erä, ja niin siinä meinasi käydä tälläkin kertaa. Maalivahtiaan erätauolla vaihtanut Troopers sai aikaan vaarallisempia hyökkäyksiä, ja peli oli ensimmäistä erää sekavampaa. Kuitenkin hetkinä, joina tuntui, että kotijoukkueella oli pelissään vaikeuksia, olikin Dynamo lopulta juuri se joukkue, joka onnistui maalinteossa. Ottelun puolivälissä tilanne oli jo 7–0 Dynamolle, ja Troopers oli pakotettu ottamaan aikalisä.

Pelikurin hienoisesta lipsumisesta kertonee toisessa erässä Dynamolle tuomitut kolme jäähyä, joiden aikana Trooperskin onnistui lopulta maalinteossa. Viimeiseen erään lähdettiin kuitenkin Dynamon turvallisen oloisessa 8–1 johtoasemassa.

Troopers nosti viimeisenä keinonaan karvausta ylemmäksi, jonka ansiosta kentältä alkoi löytyä entistä enemmän tilaa ja paikkoja vastaiskuihin. Lopulta melkoiseksi pelailuksi muodostuneessa kolmannessa erässä nähtiin 11 maalia, joiden jälkeen taululla loistivat loppuluvut 15–5 Dynamolle.

Tehokkaimpia kotijoukkueen pelaajista olivat tällä kertaa Jere Karjalainen (3+6), Niklas Sahlman (5+1), Ville Toitturi (2+2), ja Riku Hakala (2+2). Dynamon kotiottelut jatkuvat heti lauantaina 8. päivä kello 17.00, kun Koskihalliin saapuu vieraaksi PoNoVo II.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski