Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamo vankisteli asemiaan playoff-kilvassa

Santeri Savolainen Dynamon maalilla. Kuva: Anniina Lahti

Perjantaina 21. päivä Dynamo haki tärkeät vieraspisteet Vierumäeltä, kun se voitti samoista sijoista taistelevan SB Heinolan luvuin 4–5. Ennen ottelua joukkueiden ero sarjataulukossa oli vain kaksi pistettä, mutta voitolla Dynamo kasvatti eron viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevaan Heinolaan viiteen pisteeseen, kun runkosarjaa on jäljellä enää kolme peliä.

Dynamo sai hyvän alun otteluun, kun jo toisella peliminuutilla puolustaja Vili Ahola väläytti nopeuttaan ja päätti komean nousun laukomalla etukulmasta sisään. Hyvin valmistautunut ja tuttua vastustajaa vastaan terävästi aloittanut Dynamo meni kapteeni Ville Toitturin keskustasta tekemällä maalilla jo kahden maalin johtoon, ennen kuin erän puolivälin tienoilla Heinola pääsi ylivoimalla yllättämään Dynamon maalilla torjuntavuorossa olleen Santeri Savolaisen ensimmäisen kerran.

Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, vaan tasaisten vaiheiden jälkeen Dynamo säilytti taukojohtonsa 1–2. Toisessa erässä peli oli hieman sekavampaa, ja SB Heinola lisäsi painetta Dynamon päädyssä. Erässä nähtiin pari pidempää vaarallista kotijoukkueen pyöritystä, joissa Dynamon kentällisen onnistui Savolaisen avustuksella vain vaivoin estää maalin synty.

Omat paikkansa onnistui myös Dynamo luomaan, ja yhdestä sellaisesta nähtiin 1–3 maali, kun Tomi Rajala päätti muutaman pelin kestäneen maalittoman jaksonsa ja löi Toitturin laukauksesta kimmonneen paluupallon verkkoon.

Erän lopussa SB Heinolalle ottelussa kaksi maalia tehnyt Roope Nikki aavisti hyvin Dynamo-puolustajan avaussyötön ja viimeisteli seuranneesta läpiajosta tyylikkäästi 2–3-kavennuksen. Viimeisellä minuutilla Dynamo pääsi vielä ylivoimalla hakemaan lisämaalia, mutta ilman tulosta.

Kolmas erä alkoi siis Dynamon ylivoimalla, mutta ylivoima ei tällä kertaa sujunut, ja täysilukuiseksi tullut Heinola tasoitti ottelun jo erän toisella minuutilla pallonriiston päätteeksi. 40 minuuttia johtoasemassa pelannut Dynamo ei kuitenkaan maalista häkeltynyt, vaan valmentaja Mikko Lukkarilan vaihtopenkillä käyttämiä sanoja mukaillen ottelu sai tässä vaiheessa uuden alun.

Erän kuudennella peliminuutilla Dynamolle tarjottiin mahdollisuutta mennä johtoon rangaistuslaukauksesta, mutta Riku Hakala ei vielä tällä kertaa onnistunut. Hakala oli kuitenkin lopulta itse asialla, kun Dynamo siirtyi vapaalyönnistä 3–4-johtoon.

Vajaa neljä minuuttia ennen loppua Dynamon ykköskenttä onnistui jälleen, tällä kertaa Valtteri Welinin laukauksella keskustasta Toitturin toimiessa syöttäjänä. Pitkään ei juhlatunnelma kestänyt, vaan heti seuraavassa vaihdossa Ahola passitettiin jäähylle mailaanlyönnistä.

Heinolan vaarallinen ylivoima onnistui tekemään kavennusmaalin, kun ottelua oli jäljellä enää kolme minuuttia. Erän loppuhetket olivat puolustustaistelua ja uhrautuvaa peittämistä Dynamo-pelaajilta Heinolan hakiessa tasoitusosumaa kuudella kenttäpelaajalla ilman maalivahtia. Maaleja ei nähty kuitenkaan enää kummassakaan päädyssä, ja ottelu päättyi Dynamon vierasvoittoon. Useampaan tehopisteeseen dynamolaisista ylsivät Ville Toitturi (1+2) ja Valtteri Welin (1+1).

Santeri Savolaisella oli hikinen iltapuhde Dynamon maalinsuulla myös SB Heinolaa vastaan. Savolaiselle kertyi 21 torjuntaa, toisessa päässä vastustajan maalivahdille niitä merkkautettiin 30.

Dynamon seuraava ottelu on Koskihallilla torstaina 27. päivä kello 19, kun sarjakärki Sudet SB saapuu Kouvolasta vieraaksi. Voitolla Dynamo nousisi kahden pisteen päähän Susien kantaan kärkkymään piikkipaikkaa.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski