Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamo voitti tiukassa kärkikamppailussa Kouvolan Sudet

Niklas Sahlman oli Susia vastaan hyvässä iskussa ja teki kolme tyylikästä maalia, sekä syötti yhden vieläkin komeamman. Kuva: Anniina Lahti

Satapäinen yleisö seurasi torstaina 27. päivä Koskihallilla, kun Dynamo otti tärkeän voiton 2-divisioonan Kaakkois-Suomen lohkon kärkisijaa hallussaan pitävästä Sudet Salibandystä. Voiton myötä Dynamo nousi jo kahden pisteen päähän Susista, kun runkosarjaa on vielä pelaamatta kaksi ottelua.

Viime otteluille tyypilliseen tapaan Dynamo aloitti jälleen ensimmäisenä maalinteon. Ottelua oli pelattu vajaa kaksi minuuttia, kun Susien kovan paineen alta peliä kääntänyt Dynamon kakkoskenttä herkutteli kahdella poikkisyötöllä Niklas Sahlmanille avopaikan takatolpille, josta hän ei erehtynyt.

Harvemmin tilastoissa näkyvä luottopuolustaja Sami Tikka laukoi Dynamon kahden maalin johtoon, kunnes Dynamon oman pään pallonmenetyksen jälkeen palloa kaivettiin verkoista väärässä päässä, ja myös Sudet pääsivät tulostaululle.

Vahinko kuitattiin kuitenkin heti 12 sekuntia myöhemmin, kun jälleen Susien hyökkääjät yllätettiin liian syvältä Dynamon alueelta. Orvoksi jätetyt vierasjoukkueen puolustajat sahattiin muutamalla syötöllä tylysti läpi, tällä kertaa Jere Karjalaisen lyödessä pallon maaliin takatolpalta Sahlmanin syötöstä. Sahlman oli vielä kertaalleen erässä itse asialla, kun hän pallonriistonsa päätteeksi laukoi Dynamon 4–1 johtoon.

Hyvää ensimmäistä erää seuraa monesti heikompi toinen erä, ja niin kävi nyt myös Dynamolle. Maalivahtiaan tauolla vaihtanut Sudet lisäsi otteluun tempoa, joka näkyi kotijoukkueen pelikontrollin löystymisenä, sekä tuomarien linjan tiukkenemisena.

Toisen erän kolme ensimmäistä maalia olivat kaikki maalin edustalta sisään lyötyjä paluupalloja, kun kaksi kertaa Sudet olivat haaskalla Dynamon maalilla, ja kertaalleen Dynamon Valtteri Welin liikkui samoilla asioilla toisessa päädyssä.

Erän lopussa Sahlman iski hattutemppunsa täyteen laukomalla vastustajan huonosta avauksesta lahjaksi saamansa pallon aivan maalin yläkulmaan. Erän viimeisellä minuutilla Sudet onnistuivat vielä kertaalleen ja veivät erän nimiinsä kaventaen taukotilanteeksi 6–4.

Myös kolmas erä alkoi Dynamolta mollivoittoisesti, kun ensin Tomi Rajala osui ilmeisesti olkavarrella vastustajaa kasvojen seudulle, ja tuomarit passittivat hänet viiden minuutin jäähylle, jonka aikana vielä Nuutti Hakala lähetettiin myöskin hieman kyseenalaisin perustein pitämään Tomille seuraa jäähypenkeille.

Seuranneella kahden miehen ylivoimalla Sudet onnistuivat kertaalleen, mutta alivoima kesti loput Rajalan jäähystä ilman suurta hämminkiä. Dynamo pääsi puolestaan seuraavaksi pelaamaan kaksi perättäistä ylivoimaa, joista jälkimmäisellä tuli myös tulosta, kun Ville Toitturi löysi jälleen mielipaikaltaan laukaukselleen aukon maalin etukulmasta.

Alle kaksi minuuttia tästä ja Rajala voitti juoksukilvassa irtopalloon sekä puolustajan että vastaantulonsa kanssa empimään jääneen maalivahdin ja nosti pallon tyylikkäästi maalin kattoon. Ottelun viimeisillä minuuteilla Sudet onnistui vielä kertaalleen kaventamaan erikoistilannemaalilla, mutta lopulta kuitenkin Dynamo kesti paineen ja korjasi ansaitun voiton kotiin lukemin 8–6.

Sahlman oli ottelun tehokkain tehden kolme maalia ja syöttäen yhden. Arvovaltainen raati palkitsi kuitenkin kotijoukkueen parhaana kolmannessa erässä komeat 10 torjuntaa ottaneen maalivahti Santeri Savolaisen. Taistelu playoff-paikoista ja runkosarjan voitosta jatkuu perjantaina 6.3. Lahden Suurhallilla, kun Dynamo kohtaa paikalliskamppailussa Pelicans SB:n.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski