Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamolla tappiollinen viikonloppu

Lasittuneita katseita ja painuneita päitä. Liian usein viime otteluissa Dynamo on joutunut käyttämään aikalisänsä, kun ottelu on ollut vaarassa karata näpeistä. Kuva: Teemu Juvonen

Aurinkoinen alkukausi on muuttunut hieman synkemmäksi loppusyksyksi hämeenkoskelaisessa salibandyssä, kun Kosken Dynamon edustusjoukkue on viimeisestä viidestä ottelustaan poistunut neljä kertaa häviäjänä.

Tiivis ottelurupeama sai viime viikonloppuna jatkoa jälleen tuplaviikonlopun muodossa, kun Dynamo hävisi ensin lauantaina kotonaan sarjapelin Hatsinalle, jonka jälkeen se sunnuntaina tippui ulos Suomen Cupista vajaan 400 kilometrin päässä Kontiolahdella, LeBan käsittelyssä.

Lauantainen kotiottelu Hatsinaa vastaan alkoi hyvin, ja Dynamo johti ensimmäisellä erätauolla peliä 3–2, jokaisen dynamo-viisikon onnistuessa kertaalleen maalinteossa. Toinenkin erä sai hienon startin, kun 15 sekunnin pelin jälkeen Ilkka Heikkisen syöttö saavutti Jere Karjalaisen maalin edestä, joka viimeisteli maalin tyylikkäästi.

Sitten tapahtui jotain tämän hetken Dynamolle tyypillistä: Hatsinan lisätessä vauhtia Dynamo lähti mukaan juoksenteluun, ja peli muuttui luonteeltaan sekavaksi. Toisen erän keskivaiheilla oli heikko kuuden minuutin jakso, jonka aikana Hatsina nousi takaa ohi. Riku Hakalan komea laukaus nosti Dynamon vielä tasoihin, mutta heti perään Hatsina sai ylivoiman, jonka aikana he siirtyivät takaisin johtoon.

Lukemiin 5–6 päättyneessä toisessa erässä Dynamon maalivahti Santeri Savolaiselle kertyi 15 torjuntaa, kun niitä ensimmäisessä erässä oli tullut vain yksi. Puolestaan Hatsinan maalivahti torjui toisessa erässä vain kahdesti.

Kolmas erä alkoi Dynamon ylivoimalla, mutta kotijoukkueen sijaan erikoistilannemaalista vastasi Hatsina, jonka nuori ja lupaava Nestori Kuusisto päätti syötönkatkonsa varmaan viimeistelyyn läpiajosta alivoimalla.

Seuraavistakin maaleista vastasi vierasjoukkue, joka ehti karata jo 5–9 johtoon, ennen kuin ottelun luonne muuttui jälleen täysin. Ottelun viimeisellä vartilla nähtiin yhdeksän jäähyä, johon mahtui mukaan heppoisia vihellyksiä ja kaksi varsin kovavauhtista kontaktitilannetta.

Tällä kertaa ottelun rikkonaisuudesta hyötyi takaa-ajajana ollut Dynamo, joka nousi neljällä erikoistilannemaalilla jo maalin päähän, kun ottelua oli jäljellä vielä kaksi ja puoli minuuttia. Nousun arkkitehteina toimivat Toitturin veljekset – Ville yhdellä ylivoimamaalilla ja Jussi puhtaalla hattutempulla, johon mahtui koko kattaus: ylivoimamaali, alivoimamaali, sekä maali tasavajaalla ilman maalivahtia.

Tolppaa lähemmäksi tasoitusta ei erän lopussa päästy, ja aivan viimeisellä sekunnilla Hatsina löi tyhjään maaliin loppuluvut 9–11.

Pelikuri katosi myös Kontiolahdella

Kirvelevä tappio täytyi nollata nopeasti, koska heti seuraavana päivänä oli jaossa paikka Suomen Cupin aluefinaaliin ja mahdollisuus saada kuudennella kierroksella vastaan divari- tai liigajoukkue.

Sunnuntaisen ottelun vastustaja Lehmo Balls oli suurelle osalle joukkueesta uusi tuttavuus, vain kaksi pelaajista oli käynyt aikoinaan Lasbin riveissä kaatamassa LeBan divarikarsinnoissa.

Ottelu noudatteli hieman samaa kaavaa kuin lauantainen, vaikka se oli tarkemman tuomarilinjan johdosta luonteeltaan selvästi siistimpi ja ehjempi. Ensimmäinen erä oli jälleen Dynamolta hyvä, ja myös toinen erä alkoi hyvin Dynamon mennessä ylivoimamaalilla 2–1 johtoon.

Loppuerän maaleista vastasikin sitten ainoastaan kotijoukkue, joskin yhdessä oli vahva rooli myös Dynamon pelaajalla oman maalin muodossa. Taas pelikuri hieman katosi jonnekin, ja vastustaja pääsi liian helpolla rankaisemaan huolimattomuudesta.

Kolmannessa erässä Dynamolle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin lisätä riskiä ja yrittää kiriä tasoihin. Paikkoja ei kuitenkaan onnistuttu käyttämään tarpeeksi tehokkaasti, ja maalien sijasta tilastoihin kertyi vain vastustajan maalivahdille tusina torjuntoja. Laadukkaasti omat paikkansa käyttänyt kotijoukkue otti nimiinsä myös kolmannen erän ja siten koko ottelun ja Cupin jatkopaikan loppuluvuin 8–3.

Myöhään yöllä kotiin saapuneen joukkueen monivuotinen luottopelaaja Henri Nummela tavoitettiin maanantaina antamaan omat kommenttinsa Dynamon viikonlopusta.

– Lauantaina pelattiin hyvä ensimmäinen erä, ja toisen erän alkukin oli meiltä hyvää peliä. Paikkoja oli karata suurempaankin johtoon, mutta hieman huolimattoman pelin seurauksena pakettimme sekosi ja pelikuri katosi jonnekin. Kolmannen erän lopussa saatiin vielä hyvä kiri päälle ja tasoituskin oli todella lähellä.

Sunnuntain kamppailusta Nummela oli hieman samoilla linjoilla.

– Taas hyvä ensimmäinen erä ja pysyttiin hyvin kaverin vauhdissa mukana. Pelin edetessä alkoi ehkä hieman väsymys näkyä, eikä oltu omissa ratkaisuissa huolellisia ja teräviä. Kolmannessa erässä vastustajat pelasivat fiksusti, eikä kunnollista kirivaihdetta enää saatu päälle.

Maanantaina arvottiin myös Cupin neljännesvälierät, joissa LeBa saa vastaansa liigajoukkue Classicin.

– LeBa oli laadukas porukka, minkä kaatamiseen olisi meiltä vaadittu todella hyvä ottelu. Olisi ollut kuitenkin hienoa päästä pelaamaan maailman parasta jengiä vastaan omassa kotihallissa.

Dynamon pelit jatkuvat heti perjantaina vieraspelillä Lappeenrannassa, jonka jälkeen perjantaina 15.11. on vuorossa kotipeli sarjakärjessä olevaa SB Heinolaa vastaan.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski