Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamolle jälleen voitokas Mikkelin reissu

Dynamon parhaimmistoon Mikkelissä kuulunut Sami Tikka (28) väläytteli osaamistaan muun muassa ilmaveivillä. Myös Riku Hakala (21), Waltter Mahlberg (87) ja Ville Toitturi (13) olivat maaleillaan varmistamassa Dynamolle vahvat voittolukemat 4–11. Arkistokuva: Teemu Juvonen

Kosken Dynamon edustus vieraili toistamiseen viikon sisään Mikkelin Sport Forumilla. Viikko aiemmin koskelaiset kävivät kaatamassa Kaakkois-Suomen 2-divisioonan kamppailussa Hatsinan ja tällä kertaa oli toisen mikkeliläisjoukkueen, Löysätempo SB:n aika taipua Dynamon käsittelyssä. Perjantaina 22.2. pelattu ottelu päättyi Dynamon 4–11 (1–4, 1–4, 2–3)- voittoon.

Kotijoukkue Löysätempo aloitti ottelun kovalla karvauksella ja melko yltiöpäinenkin painostus tuotti tulosta isäntien osuessa ylivoimalla ajassa 7.16. Dynamo kuitenkin tasoitti reilun puolentoista minuutin päästä kun kapteeni Ville Toitturi pääsi laukomaan keskeltä pallon ylähyllylle. Tämän maalin jälkeen Dynamo ei enää kotijoukkuetta ottelussa johtoon päästänyt. Loppuerään Dynamon hyvä vaihe jatkui ja koskelaiset osuivat reiluun kolmeen minuuttiin kolmesti. Ensin Riku Hakala ylivoimalla, sitten hyvään pistevireeseen loppukaudesta päässyt Tuomas Kuru ja erätaukolukemat 1–4:ään Waltter Mahlberg.

Toista erää ennätti kulua ainoastaan 13 sekuntia, kun ottelun tehokkain Dynamolainen, Tuomas Kuru (3+1) vei illan toisellaan Dynamon jo neljän maalin etumatkalle. Erän alku oli muutenkin melkoista Dynamonäytöstä. Kotijoukkue Löysätempo karvasi ylhäältä ja kovaa, mutta Dynamon avauspeli toimi hienosti, eikä mikkeliläisten karvauksen purkaminen tuottanut suurempia ongelmia. Ajassa 25.34 Antti Saari lisäsi koskelaisten johdon 1–6:een. Erän puolen välin jälkeen Dynamon Aku Kapulainen ja Kuru onnistuivat ja Dynamo siirtyi jo melko selkeään 1–8-johtoon. Samassa ajassa Löysätempo oli pakotettu aikalisään ja maalivahdin vaihtoon. Tämä selkeästi antoi kotijoukkueelle puhtia, ja vierasjoukkue Dynamolla alkoi vastaavasti reilun johtoaseman tuoma tyytyväisyys näkyä liikaa. Dynamon pelikuri hieman katosi, ja virheitä tuli enemmän kuin koko alkupelin aikana. Tämä johtikin Dynamon näkökulmasta onneksi vain yhteen kotijoukkueen kavennusmaaliin, kun Löysätemmon Markus Takkula onnistui maalinteossa ajassa 35.16. Erän loppuun hyvin torjunut Dynamomaalivahti Santeri Savolainen koppasi vielä rangaistuslaukauksen, ja Dynamo pääsi lähtemään kolmanteen erään selkeässä 2–8-johdossa.

Kolmas erä olikin enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa. Kotijoukkue sitkeästi yritti vielä päästä peliin mukaan, mutta Dynamo oli erässä jälleen piirun verran parempi. Erävoitto Dynamolle 2–3 ja koko ottelu lukemin 4–11.

Dynamon parhaimmistoon ottelussa kuului ehdottomasti täksi kaudeksi Dynamoon Janakkalan Urbansista tullut Sami Tikka. Pari viimeistä peliä puolustajan paikalla pelannut Tikka väläytteli henkilökohtaisia taitojaan osumalla ottelussa kertaalleen komealla ilmaveivimaalilla.

Tikka kertoi mietteitään pelistä, uudesta pelipaikasta ja tulevista koitoksista.

– Pakin paikka on ollut ihan mukavaa vaihtelua. Näkee kentän vähän erilaisesta perspektiivistä. Löysätempoa vastaan pelattu ottelu oli ihan hyvää puolustuspeliä koko joukkueelta ja iskettiin myös hyvin paikoista sisään. Loppupeleihin kun vaan jatketaan samalla draivilla mitä nyt pari viime peliä, niin eiköhän kahdesta viimeisestä runkosarjan pelistä kairata vielä voitot.

Dynamon runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 3.3, jolloin vastassa on vielä tiukasti playoff-paikasta taisteleva Kouvolan Sudet. Heti seuraavana tiistaina Dynamolla on edessä runkosarjan päätösottelu Heinolassa, kun niin ikään pleijareihin hamuava SB Heinola isännöi koskelaisia Vierumäellä. Dynamolla on vielä voitoilla näistä peleistä ja pelien mennessä sopivasti ristiin vielä mahdollisuudet suoraan sarjapaikan säilyttämiseen.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski