Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamolle niukka tappio Loviisassa

Jussi Toitturi. Kuva: Teemu Juvonen

Perinteikäs pääsarjajoukkue Loviisan Tor oli lauantaina 24. päivä vielä liian kova vastus Dynamolle Loviisassa kovaa meteliä pitäneen kotiyleisönsä edessä. Suurimman osan ottelua johtoasemassa pelannut Dynamo joutui tappiolle ensimmäistä kertaa ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla, ja hävisi lopulta luvuin 6–4.

Vuosien pääsarjataipaleen päättyminen viime kauden putoamiseen Divarista ja vallitseva koronatilanne ei ollut Loviisan liikuntahallin tunnelmaa romahduttanut, vaan rumpujen pauke kannusti pelaajia läpi ottelun, ajoittain jopa siinä määrin, että pelaajien oli kentällä vaikea kuulla toisiaan.

Dynamo aloitti ottelussa maalinteon, kun Tero Puumalainen (1+1) laukoi Jussi Toitturin (1+1) syötöstä yläkulmaan. Tor tuli tasoihin ylivoimalla, mutta erän lopussa Jussi laukoi oman syötönkatkonsa päätteeksi Dynamon takaisin johtoon. Jussi Toitturi (#66) on toipunut talven loukkaantumisestaan ja johtaa jälleen sisäistä pörssiä tehoin 1+4.

Toisen erän alussa Timo Kahila lisäsi Dynamon johtoa ohjaamalla kaukolaukauksen ohi Torin maalivahdin. Erässä ei enempää maaleja nähty, ja Dynamo pääsi viimeiseen erään herkullisessa 1-3 johdossa.

Kolmannessa erässä Tor nosti odotetusti painetta, ja rutiini sekä hieman terävämmät jalat alkoivat tuottamaan todellisia vaikeuksia Dynamolle. Tor tuli erän alkupuoliskolla nopeasti tasoihin, mutta Dynamo siirtyi Ilkka Heikkisen laukauksella jälleen johtoon. Ennen erän puoliväliä Tor kuitenkin tasoitti ottelun jo kolmatta kertaa.

Viimeistä erää oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, kun kotijoukkue Tor sai lahjaksi paikan, josta kokenut Tatu Könönen (2+0) ei erehtynyt vaan iski ottelun voittomaalin. Tor onnistui vielä ottelun viimeisellä sekunnilla lyömään pallon ilman maalivahtia tasoitusta hakeneen Dynamon maaliin.

Molemmat joukkueet ovat varmasti jokseenkin sitä mieltä, että ottelu oli koko ajan omassa hallinnassa. Tor sai pitkiä pallollisia jaksoja aikaiseksi, mutta Dynamo pelasi johtoasemassa ja pakotti vastustajan pyörimään laidoilla ja kulmissa, tai keskiviivan omalla puolen.

Pisteistä taisteltiin ennakkoon kovempaa vastustajaa vastaan rinta rinnan loppuun saakka, mutta tunnelma ottelun jälkeen oli ymmärrettävän apea, kun hieno peli ratkesi lopulta henkilökohtaiseen virheeseen. Joukkuepuolustaminen toimi nyt viime kauden malliin, mutta oman hyökkäyspelin heikoksi jäänyt tuotto ei kestänyt tällä kertaa kahta henkilökohtaista virhettä, kahta päästettyä ylivoimamaalia, sekä yhtä lurahdusta muutaman komean urheiluruutu-torjunnan ottaneen Niklas Aartolahden taakse.

Suremaan ei auta jäädä, koska seuraavan kerran pisteitä on jaossa jo torstaina 29. päivä, kun matka käy vieraspeliin Kouvolan Mansikka-aholle, jossa hyvin kautensa aloittanut Sudet odottaa vastusta.

Tero Puumalainen. Kuva: Teemu Juvonen

Tero Puumalainen palkittiin ottelussa ansaitusti Dynamon parhaana.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski