Urheilu Hämeenkoski

Kosken Dynamolle sarja-avauksesta täydet kolme pistettä

Jussi Toitturi palkittiin avausottelussa Dynamon parhaana pelaajana.

Ilman tappioita syksyn harjoituspeleissä ja Suomen Cupissa pelannut Kosken Dynamo avasi vihdoin myös kautensa omassa 2-divisioonan lohkossa. Perjantaina 4. päivä joukkue matkasi itärajan tuntumaan Imatran Voiman vieraaksi.

Dynamo kontrolloi kenttätapahtumia ja saavutti makoisan 4–2 vierasvoiton viime kaudella lohkon finaaleissa pelanneesta vastustajasta.

Maalinteon ottelussa aloitti Henri Nummela, joka oli noussut pakin paikalta Voima-puolustuksen keskustaan ja laukoi suoraan Jussi Toitturin syötöstä pallon maalin ylänurkkaan. Erän lopussa Jussi oli sitten itse asialla, kun hän löi pompun kautta Jere Karjalaisen tarjoileman ristipallon maalin perukoille.

Toisen erän alkupuoliskolla Tomi Rajala katkaisi vastustajan pitkän syötön ja lähti yksin vastaiskuun, joka päättyi komeaan laukaukseen etukulmasta sisään. Enempää maaleja ei Dynamo onnistunut paikoistaan huolimatta tekemään kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta toisaalta Voima ei ollut onnistunut vielä kertaakaan. Tässä vaiheessa Santeri Savolaisella oli kasassa kuusi torjuntaa, kun toisessa päädyssä maalivahdille niitä oli kertynyt 13.

Kauden ensimmäistä peliään pelannut Vili Ahola onnistui maalinteossa kolmannessa erässä, kun Voiman kokenut puolustaja epäonnistui paineenpurussa ja tarjoili pallon Vilille maalin edustalle.

Voima onnistui rikkomaan Savolaisen nollan kolmannen erän seitsemännellä peliminuutilla, kun oli Dynamon vuoro epäonnistua hyökkäykseen lähdössä kovan paineen alta pallon päätyessä maalin edustalle ja siitä lopulta Dynamon maaliin.

Mitään suurta kiriä ei Voima kuitenkaan saanut aikaiseksi tämän jälkeen, vaikka se ottikin pallonhallinnan vahvasti itselleen, ja Dynamo tyytyi vetäytymään ja puolustamaan keskustaa tiiviisti.

Kaksi minuuttia ennen loppua Voima vielä herätteli kotiyleisön toiveita onnistumalla kertaalleen maalinteossa ilman maalivahtia. Takaa-ajo kuihtui kuitenkin lopullisesti pian maalin jälkeen, kun Valtteri Welin tuupattiin laitoja päin ja tilanteesta seurasi Voimalle rangaistus. Savolainen torjui viimeisessä erässä 8 kertaa ja Dynamo voitti ansaitusti 4–2.

Valmentaja Aki Markkola oli tyytyväinen mies kotimatkalla bussissa.

– Noudatimme omaa pelisuunnitelmaa. Voiman vieraana pitää rakentaa pelisuunnitelma tiiviin puolustuksen kautta, ja siinä onnistuttiin hyvin.

Myös Dynamon parhaana palkittu Jussi Toitturi oli samoilla linjoilla.

– Hyvin pelattiin joukkueena ja puolustettiin nöyrästi. Hyökkäyspäässä pitää olla vielä terävämpi, mutta tänään tehtiin kuitenkin tarvittavat maalit.

Seuraavaksi Dynamo pelaa kotihallissa kahdesti viikonlopun aikana kun lauantaina 12. päivä kello 17 se saa sarjassa vastaansa SB Heinola Akatemian ja sunnuntaina kello 16 Suomen Cupin neljännellä kierroksella vieraaksi saapuu FBI Iisalmelta saakka. Tuplaviikonlopun kunniaksi lauantain lipulla pääsee myös sunnuntain peliä katsomaan.

Legends avasi myös kautensa

Legendoina tunnettu Dynamon toinen aikuisjoukkue aloitti Kaakkois-Suomen 4-divisioonan kahdella voitolla. Viime keväänä nousua juhlinut joukkue kaatoi viikonloppuna Koskihallilla olleessa turnauksessa paikallisvastustajat hienon taistelun päätteeksi. Aamulla voitto hollolalaisesta SB Coyotesista 6–2 ja iltapäivällä kaatui lahtelainen Pelicans SB II hurjassa trillerissä luvuin 7–4. Jukka Nättinen maalilla oli loistavassa vireessä, ja myös kenttäpelaajat esiintyivät vahvasti kautta linjan. Tehokkaimpia olivat Harri Bäckman (4+2) ja vahvasti joukkueeseen sisään tullut Joni Poutanen (3+1).

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski