VPK banneri
Urheilu

Lammilainen Sonja Saloranta veti parhaan ajan polkujuoksussa Evo Trail Weekendissä

Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi palkitsi polkujuoksun 24 kilometrin kolme parasta miestä ja naista. Vas. Jukka Erkkilä (3.), Jaakko Eskelinen (1.), Juha Nyyssönen (2.), Sonja Saloranta (1.), Heli Sisto (2.) ja Raisa Ala-Lipasti (3.) Kuva: Sirpa Suvanto

Evolla kilpailtiin ja nautiskeltiin erilaisia reittejä niin juoksemalla kuin pyöräilemällä. Evo Trail Weekend koostui Evo Trail Run polkujuoksukilpailusta, Evo MTB:stä ja Evo Ilvesvaelluksesta sekä yrittäjille tarkoitetusta Evo Business Campista.

Lauantaina Evo Trail Run -polkujuoksutapahtumassa osallistujia oli 160 harrastajista ammattilaisiin. Kolme eri pituista reittiä koostuivat heinittyneistä metsäautoteistä, teknisestä polusta sekä hiekkateistä. Evo Ilvesvaellus oli retkeilytapahtuma, jossa patikointireittejä on valittavana neljä erilaista, kolmesta ja puolesta kilometristä 24 kilometriin. Sunnuntaina ajetussa Evo Trail MTB:ssä oli 212 osallistujaa. Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi osallistui itse 8,5 km polkujuoksuun ja jakoi Trail Runin palkinnot parhaille.
Hämeenlinnalainen Outi Lappalainen juoksi elämänsä ensimmäisen polkujuoksukisansa matkalla 16,5 km.
– Kisa oli raskaudellaan yllättävä kokemus. Olen aiemmin juossut puolikkaita matkoja maantiellä, joka on ollut huomattavasti kevyempää tähän verrattuna. Tuolla sai olla niin skarppina, ettei kompastu juuriin. Keskittymiskyky tulee olla sata ja ei auta väsähtää yhtään. Tavoitteeni oli päästä matka alle kahteen tuntiin ja aika oli 1h 50min eli helposti meni, Outi Lappalainen kertoo maaliin saapuessaan.
Triathlonisti Jukka Erkkilä oli tullut paikalle Järvenpäästä.
– Tulin ihan vain nautiskelemaan tästä 24 kilometriä pitkästä polkureitistä. Ainoat haasteet olivat keskivaiheilla, oli kiveä ja juurakkoa, piti mennä varovasti ettei kaadu, tai kompastu tai liukastu. Kaikki reitit ennen sitä pätkää ja sen jälkeen oli todella hyväkulkuista. Energiat ja voimat riitti. Loistava sää tällaiseen kestävyysurheiluun. Olen todella tyytyväinen aikaani. Hieno tapahtuma, iso kiitos järjestäjille ja yhteistyökumppaneille. Toivottavasti kasvaa isoksi polkujuoksukilpailuksi. Oli kyllä tosi makeeta, Erkkilä fiilistelee.
Lahdesta paikalle saapunut Pia Ruutiainen juoksi yhdessä kummityttönsä Pihla-Maaria Holmlundin kanssa.
– Kiva juoksu oli. Enemmän olisin toivonut polkuja. Ajalla ei ollut väliä, tulin vain nauttimaan hienoista maisemista, Ruutiainen kertoo hymyillen.
Ruutiaisen kummitytön tavoitteena oli jaksaa juosta reitti loppuun.
– Alku oli vähän kankea, mutta sitten alkoi rullaamaan. Tämä oli ensimmäinen polkujuoksukisa koskaan, joten olen onnellinen että jaksoin loppuun. En ole koskaan juossut näin pitkää matkaa, Pihla-Maaria Holmlund kertoo.
Lammilainen Sonja Saloranta voitti naisten 24 kilometrin Evo Trail Run -polkujuoksun matkan ajalla 2.13.32.
– Olen positiivisesti yllättynyt tästä kisasta. Yhdessä kohtaa oli tosi kivikkoista, sai olla varovainen. Kun vaan katsoi jalkoihin, niin meni hyvin. Juoksin 24 kilometrin reitin. Se on vauhti mikä tappaa, ei matka, Sonja Saloranta naurahtaa.
Tapahtumajärjestäjä Mikko Reitti oli hyvin tyytyväinen tapahtumaan ja saamaansa palautteeseen.
– Muutamat eksyivät matkalla, osan voin laittaa omaan piikkiini merkkauksien takia. Ensimmäistä kertaa järjestettiin ja virheistä oppii, Reitti kertoo.
– Se ilahduttaa mieltä, että maastopyöräilijät löysivät Evolle. Olemme saaneet kaiken kaikkiaan hyvää palautetta, ja erityisesti huoltopisteistä. Olemme nyt yhtä kokemusta rikkaampi ja sillä ja saamillamme vinkeillä on hyvä pohja lähteä järjestämään ensi vuoden Evo Trail Weekend-tapahtumaa, Reitti kiittelee.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski