Urheilu Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos Keski-Häme

LASBilla useita uusia pelaajasopimuksia

Kuva: Antti Sihlman

Miesten salibandyliigassa pelaavan LASB on tehnyt toukokuussa jo useita pelaajasopimuksia. Viimeisin somittiin viime viikolla maalivahti Santtu Pohjosen kanssa kahdeksi vuodeksi.

Santtu Pohjonen siirtyy LASBin ykkösmaalivahdiksi Hämeenlinnan Steelersistä. Aiemmin urallaan Santtu on edustanut salibandyliigassa myös Nokia KrP:tä neljän kauden ajan. Santun palkintokaapista löytyy Nuorten MM-kultamitali vuodelta 2015 sekä salibandyliigan pronssimitalli Nokian KrP:n riveistä keväältä 2018.

– Haimme ykkösmaalivahtia ja onnistuimme siinä erinomaisesti.

Santulla on nuoresta iästään huolimatta jo verrattain pitkä kokemus ykkösmaalivahtina toimimisesta salibandyliigassa. Santtu yhtenä sarjan parhaista maalivahdeista antaa joukkueellemme mahdollisuuden taistella voitosta jokaisessa pelissä, LASBin päävalmentaja Ilja Pantzar kertoo.

Hyökkäysvoimaa

Päättyneellä kaudella Porin Karhujen parhaana pistemiehenä (18+15) häärinyt Tomi Jerkku siirtyy LASBin vahvuuteen yksivuotisella pelaajasopimuksella.

Pantzarin mukaan etsinnässä oli Rightin hyökkääjä joka pystyy ratkaisuihin hyökkäyspäässä.

– Tomilla on juuri niitä ominaisuuksia joita kaipasimme. Hän tuo varmasti merkittävän lisän myös joukkueen ylivoimaan.

Kokonaisuudessaan motivoitunut pelaaja jolla on hieno tulevaisuus salibandyssä.

Päättyneellä kaudella Pelicans SB:ssä rivessä 2-divisioonassa tehoilla 30+16 pelannut Jesse Arola siirtyy LASBin vahvuuteen kolmivuotisella pelaajasopimuksella. Toissakaudella Jesse voitti A-juniorien SM-hopeaa Steelersin riveissä.

– Jessellä on paljon potentiaalia maalintekijänä ja ollut erittäin vahva ratkaisija niissä sarjoissa joissa on aiemmin pelannut. Uskon että Jesse tekee läpimurron liigatasolle heti ensimmäisellä kaudellaan, LASBin päävalmentaja Ilja Pantzar toteaa.

Liikettä puolustukseen

Päättyneellä kaudella LASBin A-junioreissa pelannut latvialainen Ralfs Orste on tehtnyt LASB edustuksen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Ilja Pantzar pitää Orstea fysiikaltaan monipuolisena ja todella hyvin liikkuvana puolustajana, jolla on vahva oppimisnälkä.

– Ralfs taistelee tosissaan pelipaikasta kuuden pelaavan puolustajan joukossa, Pamtzar sanoo.

Kolme A-junioria edustusjoukkueeseen

LASB on tehnyt sopimuksen myös kolmen A-juniori-ikäisen pelaajan kanssa. Matias Pietisen kanssa tehtiin kolmivuotinen pelaajasopimus, Henri Stenbergin kanssa kaksivuotinen ja Aatu Naskalin kanssa 1+1 vuoden sopimus.

Pietinen ja Stenberg pelasivat viime kauden LASBin A-junioreissa, Aatu Naskali tulee LASBiin Tampereen KooVeen A-junioreista.

Matias ”Mappe” Pietistä Pantzar pitää tehokkaana viimeistelijänä, joka pystyy pallollisena nopeisiin ja todella oveliin ratkaisuihin. Henri ”Henkka” Stenberg on Pantzarin mukaan vaarallinen maalintekijä, jonka liikkeitä vastustajan on koko ajan vaikeampi lukea ja jonka laukaus on erittäin laadukas.

Aatu Naskalia valmentaja pitää pallollisena taitavana pelaajana, joka lukee peliä erittäin hyvin.

– Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Nuoresta iästään huolimatta Aatu omaa vahvat kyvyt johtaa kentällisensä pelaamista.

Uusi päävalmentaja

Päävalmentaja Ilja Pantzar on itsekin LASBin tuoreita sopimuskumppaneita. Hän siirtyi LASBin päävalmentajaksi maaliskuussa tehdyllä 1+1 vuoden sopimuksella. Pantzar toimi viimeiset kolme vuotta Kooveen miesten valmennustiimissä ja niistä viimeisen Kooveen liigajoukkueen päävalmentajana. Hän kuuluu myös U16 poikien maajoukkueen valmennustiimiin.

Tärkeitä jatkosopimuksia

Aikaisemmin tänä vuonna on jo vahvistettu tärkeitä jatkosopimuksia LASBin tuttujen kasvojen kanssa. Sopimus on tehty muun muassa Roope Kainulaisen, Vili Näverin, Lauri Palvalan, Miikka Pentikäisen ja Joonatan Surakan kanssa.

Ensimmäisten joukossa jatkopaikan LASBin edustusjoukkueessa tulevalle kaudelle varmisti jo tammikuussa kaksivuotisella sopimuksella Tuure Ailio.

Hänen sopimuksensa vahvisti tammikuussa vielä päävalmentajana ollut Teemu Varis, joka ei halunnut käyttää omassa sopimuksessaan ollutta optiovuotta.

Varis kuitenkin muistutti Ailion sopimusta solmittaessa, että tämän ympärille on hyvä lähteä rakentamaan LASBin tulevaisuuden runkoa.

– Tuure johtaa esimerkillään, on nuoresta iästä huolimatta jo nyt erittäin kokonaisvaltainen pelaaja jonka henkilökohtaiset tavoitteet ovat korkealla, sanoi Varis.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski