Urheilu Lammi

LASBin tavoitteena pudotuspelit

LASBin toiminnanjohtaja Mika Virtanen ja kapteeni Henri Vilén sopimuksen julkistamistilaisuudessa keväällä. Kuva: LASB

LASBin miesten edustusjoukkue aloittaa kolmannen kautensa salibandyliigassa tulevana sunnuntaina, kun se kohtaa Turun Palloseuran Lahdessa. Vahvat lammilaisjuuret omaava joukkue onnistui viime kaudella hinaamaan itsensä pudotuspelien tuntumaan, mutta jäi lopulta pisteen päähän kevään ratkaisupeleistä.

– Pelasimme melko tasaisen kauden, ilman pitkiä tappioputkia. Ja mikä ilahduttavinta, saimme myös kehitettyä peliä kauden mittaan parempaan suuntaan. Viime kaudella keskityimme hieman enemmän omaan pallolliseen peliin ja sen rakenteisiin, mutta pelitavan muutoksiin ei ollut vaikea sopeutua, avasi LASBin monivuotinen kapteeni Henri Vilén.
Vilén on ollut isossa roolissa ensin lammilaisen ja sittemmin lahtelaistuneen LASBin nousussa valtakunnan salibandyhuipulle. Kapteeni ei arastele sanoa joukkueen tavoitetta ääneen.
– Kyllähän meillä minimitavoite on olla kauden päätteeksi kahdeksan parhaan joukossa eli pudotuspeleissä. Sen jälkeen kaikki on mahdollista.
Toista kautta LASBin pää-
valmentajana aloittava Teemu Varis on suuresti arvostamansa kapteenin kanssa samoilla linjoilla.
– Viime kaudella yllätti pelaajien lahjakkuus oppia uusia asioita ja valmius heittäytyä uuden tuntemattoman eteen. Tämän jälkeen tulos ei yllättänyt. Ehjän kauden perusedellytys oli lasbilainen yhteishenki ja siitä kumpuava joukkueen yhtenäisyys. Perusarvot olivat kunnossa jo valmiiksi, joten tämän päälle oli helppo alkaa rakentamaan joukkueen pelillistä suorituskykyä.
Niin kuin Vilén tuossa jo mainitsikin, joukkueen mahdollisuudet ja tavoitteet ovat playoffeissa. Kovalla työmoraalilla, joukkueen yhtenäisyydellä ja tiiviillä pelillä lähdetään haastamaan suurempia nimivahvoja joukkueita, Varis paalutti.

Jotain uutta, jotain vanhaa

LASB onnistui pitämään ydinryhmänsä hyvin kasassa viime kauden päätteeksi. Lähteneistä pelaajista eniten kirpaisee 33 maalia viime kaudella latoneen Justus Kainulaisen siirtyminen Espooseen. Kainulainen on yksi Suomen suurimpia lupauksia ja oman ikäluokkansa maailman paras pelaaja. Tulopuolella on kuitenkin jo liigassa kyntensä näyttäneitä, nuoria ja nälkäisiä pelureita.

– Joukkue pysyi tosiaan hyvin kasassa ja uusina pelaajina saimme muun muassa Koljosen Pertun, Miska Mäkisen, Antti Ripatin ja Patrik Laitisen. Mäkinen tuo pallollista osaamista meidän puolustukseemme ja on paitsi taitava, myös hyväjalkainen pelaaja. Kokonaisuutena materiaalimme on leveämpi tälle kaudelle ja se lisää kilpailua pelipaikoista, Vilén taustoitti.
Justus Kainulaisen paikkaajan kohdalla kapteeni pitää pienen tauon, mutta pudottelee vastauksen omaan tyyliinsä vakaasti ja vakuuttavasti.
– Kyllähän Justuksen mukana monta tehopistettä lähti, mutta uskon, että Perttu Koljonen paikkaa ”Jupen” pisteitä suurelta osin. Perttu on pelannut liigaa jo neljä kautta isossa roolissa Tampereella ja omaa älyttömän hyvän pelisilmän sekä on loistava syöttämään ja laukomaan.

MM-kisavuosi tuo haasteita

LASBin miesten liigajoukkueesta ei vielä toistaiseksi ole ollut pelaajia edustamassa Suomea aikuisten MM-kisoissa, vaikka leirityksissä muutama on näytillä ollutkin. Salibandyn MM-kisat pelataan monesta muusta lajista poiketen keskellä kansallisten sarjojen kilpailukalenteria ja se asettaa omat haasteensa joukkueille.

– MM-kisat aiheuttavat kuukauden ottelutauon marras– joulukuussa ja se tiivistää muuta sarjaohjelmaa. Tauko keskellä kautta tietää tiiviimpää pelitahtia ja sitä, että tuplaviikonloppuja on melko monta kauden aikana. Toisaalta tauolla on mahdollisuus vetää läpi ehjiä treeniviikkoja, Vilén kommentoi.
Pitääkö joukkueen sitten muuttaa jotain, että haave pudotuspeleistä toteutuu?
– Ainakaan pelitapaa ei mitenkään isosti muuteta, mutta lisätään pieniä juttuja viime kaudella jo hyvään kuntoon saatuun pelisysteemiin. Vastaan tullaan iskemään vielä entistä nopeammin.
Kannattaa tulla katsomaan huippusalibandya Lahti Energia areenalle. Lammilaisten tuki on ollut aina uskomaton ja hallissa on hyvä meininki, päätti Vilén.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski