Urheilu Lammi

LaVe piti asemansa hyvänä kotivoiton ansiosta

Kuva: Jussi Karvonen

LaVe jatkoi voitokkaasti jalkapalloilun nelosdivarissa voittamalla tamperelaisen VeHu:n numeroin 2–0 viime viikon kotipelissään. Voitto oli arvokas hyvin tasaisessa sarjassa.

– Ennen ottelua kuusi joukkuetta oli kolmen pisteen sisällä. Me olimme pari pistettä kärjestä kolmantena ja tuo sijoitus säilyi. Kun sarja on näin tasainen, on kärkijoukkueilla käytännössä vain tärkeitä otteluita. Voitto VeHusta oli vapauttava ja olemme mukana taistossa kärkisijoista. Kun sarjassa kahdeksan joukkuetta on kuuden pisteen sisällä mitä tahansa voi tapahtua. Varsinaisia heittopusseja on pari ja nollilla oleva Kangasala on ollut pisteautomaatti kaikille, sanoo LaVen edustusjoukkueen vastuuvalmentaja Pasi Lehtonen.

LaVe on sarjan nuorimpia joukkueita. Joukkueen vahvuus on Lehtosen mukaan nimenomaan urheilullisuus, mikä näkyy juoksuvoimassa. VeHua vastaan ase toimi, sillä etenkin kärjessä pelanneet Arran Aakkula ja Severi Saarinen juoksivat vastustajan puolustukselta karkuun. Andres Salgado keskikentällä järjesteli peliä mallikkaasti. Maaleista vastasivat Aakkula ja Saarinen.

Kuva: Jussi Karvonen

Arran Aakkula oli nopeudellaan jatkuvana kiusana VeHu:n puolustukselle.

Lampisen Konsta oli pois kokoonpanosta ja Eerolan Erkka pelasi topparina. Puolustuksessa meillä on rauhallisuutta ja malttia. Ensimmäisellä puoliajalla pidimme palloa vastustajaa enemmän. Toiselle puoliajalla johtoasemassa vähensimme oman pään riskejä. Pallonhallinta oli meillä, mutta ratkaisujen teko oli hidasta, ja valitettavan usein tehty ratkaisu ei ollut paras mahdollinen. Vastapainona joukkue oli laittanut haalarit niskaan ja juostut kilometrit olivat huomattavasti suuremmat kuin vastustajalla, kiitteli Lehtonen.

– Meiltä puuttuu kokemusta, ja sitä myöten tiettyä röyhkeyttä, mitä taas kokeneemmilla vastustajilla yleensä on. Erikoistilanteet ovat meidän Akilleen kantapäämme juuri kokemattomuuden takia. Meidän on pyrittävä liikuttamaan palloa, emmekä voi pelata brittityylistä jalkapalloa, jossa pyritään pitkillä juoksupalloilla saamaan pallo kärkipelaajille. Sillä pelityylillä emme menestyisi, koska emme ole kovin fyysinen joukkue

Nuori ja kokematon joukkue tarvitsee aina muutaman johtavan pelaajan

– Meillä niitä ovat Mutikaisen Juuso ja Andres.  He johtavat ja ohjaavat peliä sanallisesti.  Viitasen Jussin osalta kausi on ilmeisesti taputeltu. Majurin Harri sen sijaan oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa sitten viime syksyn.

Kuva: Jussi Karvonen

Valmentaja Pasi Lehtonen laittoi kuvioita kuntoon puoliajalla.

Tosissaan muttei vakavissaan

Lehtosen mukaan LaVella ei ole tavoitteita tälle kaudelle, vaan joukkue etenee peli kerrallaan.

– Kaksi joukkuetta nousee sarjasta suoraan kolmoseen. Tietysti olisi kiva kokeilla sitä kolmostakin kuten omalla urallani 2000-luvun alussa tapahtui.

LaVe on suurelta osin lammilaistaustainen.

– Kolmella on pelitausta muualta. Neljä kaveria asu Tampereella ja he käyvät harjoituksissa ja peleissä sieltä käsin. Sarjan joukkueista aika moni on Tampereen seudulta, ja kaverit varmaan mahtuisivat mihin tahansa Tampereen seudun joukkueeseen tällä sarjatasolla, mutta haluavat pelata LaVessa. Meillä on hyvä joukkuehenki, pelaamme tosissamme muttemme vakavissamme. Meillä riittää myös materiaalia, ja penkiltä voi laittaa kenet hyvänsä kentälle. Materiaalin laajuus on tärkeää, koska osa pelaajista on vuorotöissä

Seuraavaan peliin tamperelaista FC Melodya vastaan LaVe lähtee tarkalla pelillä.

– Vastus on jälleen kova ja kamppailee samoista sijoituksista meidän kanssamme.

LaVen seuraava kotiottelu on lauantaina 19.9. Silloin vastaan asettuu PP-70, Tampereelta sekin. Sarja päättyy ohjelman mukaan 3.10., mutta pelejä voidaan Pasi Lehtosen mukaan siirtää 15.11. saakka.

LaVe–VeHu 27.8.2020. Kuva: Jussi Karvonen

 

 

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski