Urheilu Lammi

LaVen naisille hopeaa Mastocupissa

Kuva: Kati Koskinen

Uudelleen järjestäytynyt LaVen naisten jalkapallojoukkue otti viime lauantaina 3.8. ensiaskeleensa virallisissa peleissä Lahdessa järjestetyssä naisten 8v8 Mastocup -jalkapalloturnauksessa.

Joukkue oli kasattu LaVen vanhemmista 2002–03 syntyneistä tyttöjunioreista sekä neljästä lammilaislähtöisestä kokeneemmasta vahvistuksesta. Yhtään ei ollut selvää mitä vastassa olisi, kun aamulla 8.00 startattiin Turvan pihalta.

Saimmekin pelata heti turnauksen avausottelussa, joten emme ehtineet edes vakoilla muiden otteita. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli lahtelainen, kortteliliigan kokenut jalkapallojoukkue TB. Alkupotkusta asti tuli kuitenkin selväksi, etteivät lammittaret jää jalkoihin, vaan upeat syöttöketjut puhkoivat fyysisten vastustajien puolustusta kerta toisensa jälkeen.

Otteluun tuli uutta säpinää, kun Senja Kyöstilä vapautti upealla syötöllään Heljä Korhosen yksin läpi, ja varma sijoitus alanurkkaan pisti LaVen johtoon. Vastustaja selvästikin heräsi nyt pelaamaan ja saikin tasoituksen maalinedusruuhkasta. Heljä laittoi kuitenkin LaVen uudelleen maalin johtoon upealla ylänurkkalaukauksella Rianna Aakkulan karvattua pallon vastustajan puolustajilta. Harmiksemme vastustaja tuli kuitenkin vielä lopussa tasoihin, mutta se oli avauspiste LaVen naisille .

Kun Kuusysin N2 pelasi tasan 0–0 avausvastustajamme kanssa, oli seuraavassa ottelussa paljon panoksena. Voitolla tai mahdollisesti tasapelillä pääsisimme pelaamaan sijoista 1–4, tappiolla sijoista 8–12. No, ottelun sankariksi nousikin meiltä Taurun Jonna, joka teki meidän molemmat maalimme ensimmäisellä puoliajalla ja piti nollat maalissa  toisella puoliajalla; vastustajan hurjista yrityksistä huolimatta. Uskomatonta, olimme turnauksen välierissä!

Olemmeko oikeasti noin hyviä?

Pelien tauolla seurasimme muiden pelaamista ja hurjavauhtisia pelejä katsellessa piti oikein ihmetellä, olemmeko oikeasti noin hyviä. Muutama muukin junioripitoinen joukkue oli turnauksessa mukana, mutta olimme ainoat, jotka selviytyivät välieriin. Nyt vastaan tulisi kokeneita naisjoukkueita.

Välierissä vastaan asettuikin lahtelainen yhdistelmäjoukkue, jossa oli vanhoja Kuusysin konkareita ja muun muassa mäkihypyn olympiaedustaja! Tiukka ja tarkka peli eteni jo toiselle puoliajalle, kun Senja rankaisi maalivahdin virheestä hienolla laukauksella meille 1–0.

Vastustajan hurja painostus tuotti tulosta, ja tasoitus tuli aivan loppuun. Finaalipaikka ratkaistaisiin siis rankkarilla! Meiltä onnistuivat Senja Kyöstilä, Jonna Tauru ja Sonja Korhonen, ja kun sillä kertaa maalivahtivuorossa ollut Heljä Korhonen torjui kaksi rankkaria, ei riemulla ollut rajoja, kun jännitys purkautui. LaVen naiset olivat finaalissa!!

Finaalissa vastassa oli turnauksen kovin porukka, joka vilisi vanhoja tähtipelaajia .Joukkue oli selvittänyt kolme aiempaa otteluaan maalierolla 13–0!

LaVen naiset laittoivat finaalissakin kaikki likoon, ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 0–0. Pelin edetessä peli alkoi pikkuhiljaa valua enemmän ja enemmän LaVen maalille, mutta uhrautuvasti pelaava LaVen puolustus blokkasi kerta toisensa jälkeen vastustajan vedot. Kun alkoi jo näyttää siltä, että finaalikin ratkaistaan rankkareilla, pääsi vastustaja ampumaan vastustamattoman laukauksen alanurkkaan viime minuutilla, pallo keskelle ja miltei samantien peli jo päättyikin.

Uusi sivu lammilaista naisjalkapallohistoriaa

No olipahan päivä! Taas kirjoitimme sivun  menestyksekästä lammilaista naisjalkapallohistoriaa. Moni tuli kyselemään, että missäs sarjassa pelaamme, ja Kyykältä tuli heti kutsu harkkapeliin. Meidät oli huomattu hienojen esitystemme ansiosta! Kiitos kannustusjoukoille, jotka purivat kanssamme huulta. Kiitos ennen kaikkea Korhosen Duracell sisaruksille Heljälle ja Sonjalle, Senja ”Coutinho”Kyöstilälle ja Häkkisen Miisalle, joka tuli Ranskasta asti vahvistamaan joukkuettamme. Hauskaa oli ja lisää on tulossa tulevaisuudessa.

Mika Aakkula

Kuva: Kati Koskinen

Hopeamitalijoukkue Sani Lehtinen, Siiri Kankaanmäki, Rianna Aakkula, Ella Martikainen, Elsa Keskinen, Jonna Tauru, Henni Iloranta, Heljä Korhonen, Sonja Korhonen, Senja Kyöstilä, Miisa Häkkinen. Valmentajina Janne ”shampoo” Santalahti ja Mika ”kuiskaaja” Aakkula, teippausneuvojana Kössi ”laastari” Kyöstilä.

Katso videolta välähdys LaVen naisten pelistä! Video Kati Koskinen

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski