Urheilu Lammi

Muutakin kuin säbää – harrastuksena cheerleading, potkunyrkkeily ja motocross 

Eeva Äijälä ja Karoliina Salo ovat aktiivisia liikkujia. Kuva: Eetu Myyryläinen 

Lammilainen 8-luokkalainen Karoliina Salo  harrastaa cheerleadingia, joka on vaativa ja monipuolinen harrastus, johon eivät kaikki pystyHän aloitti lajin harrastamisen vuosi sitten. Siihen hän sai idean, kun näki televisiossa cheerleadingia. Kahden tunnin harjoituksia pidetään useita kertoja viikossa ja ainakin kerran kuukaudessa on kuuden tunnin harjoitusleiri.  

Cheerleading harrastuksena kuulostaa aika raskaalta mutta Karoliina kuvailee harrastustaan monipuolisena, vauhdikkaana, näyttävänä ja vaativana, joten mielenkiinto pysyy. Kilpacheerleading joukkueeseen pääseminen on vaikeaa ja kaikkiin joukkueisiin on karsinnat, joista vain parhaat selviävät. 

–Kesän kohokohta oli se, kun pääsin haluamaani kilpajoukkueeseen harrastuksessani eli cheerleadingissa. Karoliina kertoo. 

 8-luokkalainen Eeva Äijälä Lammilta harrastaa potkunyrkkeilyä ja on harrastanut sitä jo muutaman kuukauden. Hän harrastaa potkunyrkkeilyä Lahden Kamppailulajikeskuksessa, jossa harjoitellaan lyöntejä ja potkuja. Eeva on saanut idean harrastaa potkunyrkkeilyä telkkarista. Harrastus maksaa noin 50–100 euroa vuodessa. Hän ei ole käynyt kisoissa, mutta ehkä tulevaisuudessa hän aikoo käydä.  

–Laji on urheilullinen ja monipuolinen kamppailulaji, kertoo Eeva.  

Hän harrastaa myös kesän lopussa aloittamaansa motocrossia, ja kertoo uudesta harrastuksestaan. Idea motocrossiin lähti kaverin ehdotuksesta. 8-luokkalainen Eeva harjoittelee moottoripyörällä naapurin pellolla ja hänen tavoitteensa on oppia keulimaan, mutta kisoihin asti hän ei yritä päästä.   

Vili Pimiä, Tomi Toukovalkama, Eetu Myyryläinen  
Artikkeli on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa. Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski