Urheilu Keski-Häme

Nuorten mukaan kalastus on jännittävää ja siitä saa hyviä fiiliksiä

Pitäisikö kalastusta opettaa koulussa? Venemessuilla julkaistu opetusvideo nuorten kalastamisesta. Kuva: Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideo

Kalatalouden keskusliiton mukaan lähes joka kolmas suomalainen nuori tai lapsi kalastaa. Kalastavien nuorten mukaan harrastuksessa oppii varsinaisen kalastamisen lisäksi paljon muutakin hyödyllistä. Nuoret kertovat kalastavansa, koska se on jännittävää. Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideo peruskouluille kertoo nuorten sanoin, mitä kaikkea kalastus on.

Kalastuksella on Suomessa pitkät perinteet, mutta kalastuksen suosiosta huolimatta sitä ei juurikaan käsitellä koulussa. Koska kalastaessa kuitenkin tarvitsee tietoja, joita opetellaan koulussa ja joista on hyötyä elämässä, päättivät Kalatalouden Keskusliitto ja Kalastajan Kanava toteuttaa peruskouluille suunnatun Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideon, jossa asiaan pureutuvat 12-vuotias Helmi Kettunen ja 15-vuotias Arttu Peltonen.

Opetusvideolla nuoret kertovat kalastamistaan kalalajeista, eri kalastusmuodoista sekä mitä kaikkea muuta he ovat kalastuksen ohessa oppineet, kuten veneellä ajaminen, ympäristöstä huolehtiminen ja kalaruuan valmistaminen. Nuorten mukaan kalastus on jännittävää ja siitä saa hyviä fiiliksiä. He myös kertovat, kuinka kärsivällisyys, tarkkuus sekä yksin selviytyminen kehittyvät. Arttu toteaa:

– En tiedä onko tämä taito, mutta kalastamalla oppii oppimaan. Nuoret käyvät kalassa niin vanhempiensa kuin kavereidensa kanssa, mutta myös yksin. Helmin mukaan yksin kalastaessa on rauhallista ja on aikaa pohtia omia asioita.

Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideo sai ensi-iltansa Vene 19 Båt -messuilla.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski