Urheilu Lammi

Päitsi ajetaan ilman yleisöä

Päijänteen ympäriajolla on jo yli 90-vuotinen historia.

Päijänteen ympäriajo ajetaan taas maaliskuussa. Aluehallintoviraston määräysten mukaisesti kilpailu ajetaan ilman yleisöä.

– Kilpailu järjestetään viranomaissuosituksia tiukasti noudattaen ja terveysasiat edellä, ja tämän vuoksi emme voi päästää yleisöä kilpailun maastokokeille,  toteaa kilpailunjohtajana toimiva ja järjestävää seuraa Helsingin Moottorikerhoa edustava Martti Ketelä.

Vuonna 1927 ensimmäistä kertaa ajettu Päitsi ajetaan nyt 85. kerran. Kilpailu on jätetty ajamatta ainoastaan sotavuosina sekä 2020 koronan takia. Energiakriisin vuoksi vuonna 1974 moottoriurheilutapahtumat kiellettiin, mutta tällöin Päitsi sai erityisasemansa vuoksi poikkeusluvan.

Kaksipäiväinen kilpailu ajetaan viikonloppuna 20.–21.3.2021. Kisa starttaa lauantaiaamuna Vierumäeltä ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä. Maali sijaitsee Vantaan Vahtikeskuksessa.

Tulevassa Päitsissä ajetaan SM-luokissa A1, A2, A3, B1, B2 ja B3, kansallisissa luokissa C1, C2, C3, V40, V50, V60 sekä luokissa Kunto, D, Classic (1989 ja vanhemmat) ja pariajo.

A- ja B -luokille Päitsi on SM-osakilpailu. Koko reitin pituus on noin 700 km. Koska kilpailu ajetaan ilman yleisöä, tarkkaa kilpailureittiä ja aikataulua ei julkisteta.

Kuntoluokka, pariajo, D ja Classic ajavat yksipäiväisen Päitsi Trophy -kilpailun reitin.

Kuljettajilta saadun palautteen mukaan monet, erityisesti ensikertalaiset, kokevat Päitsin kilpailuna liian haastavaksi ja siksi empivät kilpailuun osallistumista. Tämän vuoksi kilpailun järjestäjä halusi helpottaa osallistumista, ja vuoden 2021 kilpailussa Päitsi Trophy muuttuu yksipäiväiseksi. Trophy-reitin kuljettajat saapuvat maaliin lauantaina valoisaan aikaan, eivätkä siten tarvitse pyöriinsä lisävaloja.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski