Urheilu Lammi

Perinteistä lentopallohuumaa Lammilla

Lentopallon maakuntasarjan voitti tänä vuonna Padasjoki. Kuva: Veli-Antti Silpola

Paikallisseura Kuohun Sukeltajat järjesti lauantaina 15.2. Lammin Hakkalan liikuntasalissa perinteisen lentopallon maakuntaturnauksen. Turnaukseen osallistuivat Tuulos, Padasjoki, Luopioinen, Kuhmoinen sekä Lammi. Lammin KuoSu oli erikoisuutena saanut turnaukseen kaksikin joukkuetta: papat ja junnut. Tämä paikallinen joukkueasetelma aiheuttikin paljon polemiikkia ja keskustelua jo turnausta edeltävinä peli-iltoina joukkueiden välillä.

Turnauksen joukkueet olivat tänä vuonna hyvinkin tasaväkisiä. Mestaruuden vei kuitenkin Padasjoen joukkue, joka keräsi suurimman erävoitoista lasketun pistepotin. Mestaruutta juhlinut Padasjoki vei turnauksen nimiinsä kahdeksalla pisteellä. Toiseksi sijoittautui Lammin kokeneempi ikäpolvi seitsemällä pisteellä, kolmanneksi Luopioinen kuudella pisteellä, neljänneksi Lammin nuorisotiimi viidellä pisteellä, Kuhmoinen viidenneksi kolmella pisteellä ja kuudenneksi Tuulos yhdellä pisteellä.

Paikallispelissä kokemus oli nuoruuden intoa vahvempi, ja voiton vei puhtain erin KuoSun pappa -tiimi. Nuorisojoukkue oli jo varautunut hyvillä selityksillä häviöönsä, ja he sanoivatkin, että joukkuetta vahvistavia pelaajia puuttui, ja että turnauksen otteluohjelma oli suunniteltu pappojen eduksi. Oli miten oli, kurat olivat jo housussa, eivätkä selittelyt enää auttaneet. Papoilla sen sijaan oli hymy herkässä, ja puheen sorina sen kuin vain lisääntyi. Taas saivat nuoremmat kuulla vitsailua, kuinka lentopalloa tulee pelata ja kuinka pääkoppa ei vielä kestänytkään. Kaiken kaikkiaan tämä peli voimisti jälleen, jo muutenkin vahvaa, vanhempien pelaajien itsetuntoa ja jätti nuorisojoukkueelle kovan odotuksen mahdollisesta revanssipelistä.

Perinteistä maakuntasarjaa on pelattu jo useiden vuosien ajan. Nykyään maakuntasarja järjestetään turnausmuotoisena, mutta aiemmin joukkueet vierailivat vuorotellen toistensa kotisaleissa. Turnausmuodolla on säästetty etenkin aikaa, kun ei ole tarvinnut matkustaa pitkiä matkoja paikkakuntien välillä. On myös mainittava, että tällaiset turnaukset keräävät lajin harrastajat kerralla yhteen ja kuulumisia päästään vaihtamaan. Nykyiset liikuntasalitkin mahdollistavat turnausten järjestämisen yhdessä paikassa niin että käytössä olisi kolmekin kenttää. Lammilla sekä Hakkalan että Konnarin koulun liikuntasali tarjoaa hyvät puitteet lentopallon harrastamiselle.

Teksti ja kuva: Veli-Antti Silpola

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski